Spring naar de content

Wie sloeg wie in Dudok? Aangiftecircus na handgemeen

Journalist Julius Vischjager (75) heeft aangifte gedaan omdat hij in zijn gezicht zou zijn geslagen door een medewerker van café Dudok in Den Haag. De journalist en pianist weigerde het café te verlaten, waarop het tot een handgemeen kwam. “Ik had hém juist op zijn bek moeten slaan, maar hield me in”, aldus de kwade Vischjager.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Tot zijn grote verrassing wordt Vischjager nu verdacht van het doen van een valse aangifte. “Dat komt omdat de barman van Dudok heeft ontkend.” Jelleke van Randwijk, woordvoerster van de politie Haaglanden, bevestigt dat het onderzoek in volle gang is. “Er worden getuigen gehoord. Ook gaan we nog een gesprek aan met Vischjager.”

Het scheelde niet veel of de journalist had zijn befaamde laatste vraag niet aan de minister-president kunnen stellen komende vrijdag. “Maar de Rijksvoorlichtingsdienst verwacht me gewoon vrijdag, dus ik mag gewoon naar binnen. Of ze me nou verdenken of niet.”

Julius Vischjager is naar eigen zeggen buitengewoon lid van de Parlementaire Persvereniging. Hij mag al ruim dertig jaar de laatste vraag van de persconferentie voor schrijvende pers stellen aan de M-P.

Onderwerpen