Spring naar de content

Deze week in HP/De Tijd

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

[[image file="2012-04/cover_artikelpagina_490x643.jpg" ]]

* Kinderbrein 2.0
In groep 5 lopen kinderen al met een smartphone, middelbare scholieren checken tijdens de les hun aandelen-portefeuille. Ook in het onderwijs zelf rukt ICT op – Maurice de Hond wil zelfs een iPadschool openen. Is dat vooruitgang, en moet het kinderbrein van nu inderdaad anders worden geprikkeld?
klik hier

* Levende doden
Ineens zie je overal zombies in de populaire cultuur. Waarom? Omdat ze ons sterk doen denken aan een steeds groter wordende groep in onze samenleving: de demente bejaarden.
klik hier

* Maarten Zeegers: 'Alles moet stiekem in Syrië'
Arabist Maarten Zeegers (1982) was correspondent voor de NRC in Syrië – in het geheim. Hij had er relaties met vrouwen – óók in het geheim. En hij zat op Koranles – als atheïst. Gesprek met een ras-avonturier over politiek, seks en religie in een Arabische dictatuur. ‘De man is in alles de baas.'
klik hier

* Bij de dierenpsycholoog
Hij slaapt in ons bed en hij biedt steun in moeilijke tijden. Ons huisdier is, kortom, een volwaardig lid van ons gezin. Zelfs psychische klachten vinden we niet meer vreemd. Verslag van twee dagen bij de dierenpsycholoog.
klik hier

* Transparant en zorgvuldig
Elke week een artikel in zijn geheel op de website. Dit keer de column van Joris van Casteren. Het uilskuiken van de week is: Piet Hein Donner.
klik hier