Spring naar de content

PVV: vrijlating Volkert van der Graaf is niet uit te leggen

De moordenaar van Pim Fortuyn – Volkert van der Graaf – mag op dinsdag 6 november voor het eerst met proefverlof. De PVV is tegen, het liefst ziet de partij dat Van der Graaf helemaal niet meer vrijkomt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Van der Graaf komt op maandag 6 mei 2014 vrij maar mag eind dit jaar al met proefverlof. PVV-Kamerlid Lillian Helder is ziedend en wil opheldering van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD). Helder meent dat de kans op herhaling zeer groot is als Volkert van der Graaf weer op vrije voeten komt, aangezien hij eerder heeft aangegeven geen spijt te hebben van de moord. Helder wil dat Van der Graaf zijn volledige straf in de gevangenis doorbrengt. De PVV’ster vindt ‘vrijlating überhaupt niet uit te leggen omdat het hier ging om een politieke moord’.

Helder wil ook ook van Teeven weten wat hij gaat doen met de petitie van Hans Smolders, het oud-LPF Kamerlid dat op de dag van de moord Volkert van der Graaf in de kraag wist te vatten. Smolders begon vorige maand een petitie tegen de vrijlating van Van der Graaf.  Hij heeft inmiddels 17.951 handtekeningen verzameld.