Spring naar de content

Top 5 voetballers achter tralies

MET UPDATE – Net nu De Graafschap tegen degradatie strijdt, moet de club Purrel Fränkel missen. De 35-jarige verdediger is vijftien dagen in hechtenis genomen. Purrel is niet de voetballer die in aanraking kwam met justitie. Een Top 5.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

1. Robin van Persie
De huidige aanvoerder van het Engelse Arsenal werd in 2005 beschuldigd van verkrachting. Na een aantal weken voorlopige hechtenis is hij vrijgesproken.

2.Rachid Bouaouzan
Deze aanvaller van Sparta werd veroordeeld voor een horrortackle op Niels Kokmeijer. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd.

3. Gino Coutinho
De doelman van ADO Den Haag werd in 2009 veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden wegens betrokkenheid bij een grootschalige wietplantage.

4. Yassine Abdellaoui en Geoffrey Prommayon
Samen werden ze na hun carrières veroordeeld voor heling. Abdellaoui zat 73 dagen in hechtenis, ook op verdenking van witwaspraktijken. Beiden kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd.

5. Theo Janssen
Niet achter de tralies, toch spraakmakend: de middenvelder veroorzaakte in 2010 een auto-ongeluk. Een taakstraf van 120 uur werd geëist tegen Janssen, die een alcoholpromillage van 0,8 had. Uiteindelijk kwam hij er met een boete van 5000 euro van af.

UPDATE, 17.20 uur – Inmiddels lijkt Fränkel wel te kunnen spelen: zijn hechtenis is voorlopig opgeschort.