Spring naar de content

Niemand die aan Doekle heeft gedacht

Doekle Terpstra is niet beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van het CDA, meldde hij vanmiddag op Twitter. Grappig, zijn naam is dan ook nergens genoemd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Toch wordt Doekle Terpstra steevast aangeduid als CDA-prominent. Tijdens het befaamde CDA-congres in 2010 over de deelname aan een VVD/PVV-constructie speelde Terpstra zich in de kijker door te dreigen met het opzeggen van zijn CDA-lidmaatschap. Wanneer 95 procent van de CDA’ers met het akkoord zou instemmen, zou Terpstra opstappen. Vijf-en-negen-tig procent dus. Uiteindelijk bleek twee-derde van de partij in te stemmen met het gedoogvehikel, Terpstra kon dus blijven. Een jaar kwam Terpstra weer in beeld toen hij het opnam voor de uitgeprocedeerde asielzoeker Mauro Manuel.

Na jarenlang het gezicht te zijn geweest van de CNV blééf het bestuur Terpstra trekken. Hij werd voorzitter van de HBO-raad in 2005 en maakt sinds november 2010 grote schoonmaak bij hogeschool InHolland als bestuursvoorzitter.

Enfin, Terpstra heeft er over nagedacht maar gaat het niet doen, die CDA-kar trekken. Opdat u het weet.

Maximaal zes kandidaten
Hoe gaat het nu verder met de lijsttrekkersverkiezingen bij het CDA? Dankzij een slip of the tongue van partijvoorzitter Ruth Peetoom vanmiddag bij Buitenhof, weten we nu dat de partij maximaal zes kandidaten het tegen elkaar laat opnemen. De namen die tot nu toe bekend zijn: Henk Bleker, Sybrand van Haersma Buma, Liesbeth Spies, Madeleine van Toorenburg, Harry Wesselink en Marcel Wintels.  Maar er zijn meer kapers op de kust zodat het nog maar de vraag is of de ietwat clowneske Wesselink een serieuze kandidaat is. Het CDA presenteert de uiteindelijke kandidaten morgen in Rotterdam.

Onderwerpen