Aandelen KPN verkocht? Zonde!

Dr. Doom 8 mei 2012 Beursplein

Vandaag brengt America Movil een bod van € 8,- uit op maximaal 28% van de aandelen KPN. De meesten van u weten waarschijnlijk niet eens wat dat is: America Movil. Het is de grootste telecomaanbieder in Mexico en grote delen van Zuid Amerika. De topman/eigenaar, Carlos Slim, is al jaren de rijkste man ter wereld. En u maar denken dat Bill Gates dat is. Of Warren Buffett.

Het aandeel KPN is de afgelopen tijd door het putje gegaan, zoals dat heet in jargon. Ik zit er al jaren in, heb een forse positie, dus die daling deed flink pijn. Maar mijn verlies werd toch altijd wel gedekt door opties die ik op de aandelen verkocht en het dividend dat ik ontving. De hoofdredacteur van deze site weet dat ik vorige week een bijdrage had klaar staan waarin ik een koopadvies gaf. En een constructie voor beveiliging. Jammer genoeg heeft dat artikel de site niet gehaald, ik zou er graag naar verwezen hebben. Neemt u van mij aan dat ik vond dat het aandeel op € 6,50 zeer koopwaardig was. Zelf heb ik rond die koers bijgekocht. Middelen heet dat: je hebt dan, tesamen met je al bestaande positie gemiddeld tegen een lagere prijs gekocht.

Nogal wat analisten hebben – in niet mis te verstane woorden – de afgelopen maanden geadviseerd KPN weg te doen. Misschien heeft u dat ook wel gedaan. Dan deed u precies wat particuliere beleggers meestal doen: luisteren naar veronderstelde deskundigen. Verkopen op de bodem en kopen op de top. Dat moet echt andersom gaan worden en vorige week, maar ook nog gisteren, had u met KPN die kans.

Ik kom er binnenkort op terug, met een tip hoe u met een gering risico alsnog in KPN kunt stappen. Eerste even kijken wat er na vandaag op de borden staat. Want deze Carlos Slim, die is nog niet klaar.

Over Dr. Doom
Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, KPN, Shell en Unilever en is Short in de AEX. Deze positie is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.

Reageer op artikel:
Aandelen KPN verkocht? Zonde!
Sluiten