Twee boeken, één titel

Pieter Yspeert 18 mei 2012 Cultuur

UPDATE – Dat gebeurt niet vaak: twee boeken met dezelfde titel en een gelijkende omslag die vlak na elkaar verschijnen.

Zoek de verschillen: Je emotionele vingerafdruk door Woody Woodward (vanaf augustus in de boekhandel) en Je emotionele vingerafdruk door Richard J. Davidson en Sharon Begley (vanaf september in de winkel). Ja, wij dachten ook even dat we dubbel zagen: er zijn twee boeken met exact dezelfde titel aangekondigd.

De omslagen lijken ook nog eens verdacht veel op elkaar. Hoe zit dat? We belden met uitgeverijen Spectrum (van de augustusversie) en Kosmos (september).

 

 

“We hebben écht een andere vormgever gebruikt,” zegt Tessa van Wandelen van Kosmos. “We schrokken natuurlijk wel toen we de aankomende publicaties van de andere uitgeverijen bekeken. Erg onhandig natuurlijk.” Uiterlijk zijn de boeken misschien vrijwel identiek, inhoudelijk is er veel verschil. Van Wandelen: “Ons boek is meer gericht op het brein, hoe we moeten omgaan met depressies, ADHD, et cetera. Het boek van Spectrum is meer gericht op businesses.”

Juist ja. Tijd om Spectrum te bellen. Daar blijkt de marketeer die we spreken niet erg op de hoogte. “Goed dat je ons hier op wijst, ik wist hier helemaal niet van. Maar gelukkig verschijnt ons boek een maand eerder!”

Kosmos heeft inmiddels eieren voor haar geld gekozen. Het boek van Richard J. Davidson en Sharon Begley heeft een nieuwe titel gekregen en gaat Je emotionele brein heten. Ook de cover is vernieuwd.

Update: de nieuwe cover:

Reageer op artikel:
Twee boeken, één titel
Sluiten