Spring naar de content

Blijf ons bewonderen, dan kunnen we voor altijd seks hebben

Er wordt vaak aangenomen dat vrouwen minder vaak zin in seks hebben dan mannen. Dat heeft me altijd verbaasd. Want volgens mij hebben de meeste gezonde vrouwen namelijk best veel en vaak zin. Ik ken zelf in ieder geval weinig vrouwen die geen zin hebben of er niet van kunnen genieten. Bijvoorbeeld als het warm is, zoals vandaag, krijg ik sms’jes van vriendinnen: ‘Wat een geil weer’. Zij hebben dan zin.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bijster

Vooral vrijgezelle vrouwen hebben trouwens deze mojo, of vrouwen die nog niet zo lang in een relatie zitten. Een Canadese universiteit onderzocht de Female Sexual Function Index en kwam er achter dat de ‘zin’ van vrouwen in een langdurige relatie inderdaad afneemt: volgens de Index die loopt van 1,2 tot 6,0 daalt zin per maand met 0,2 punt. Reden genoeg voor omroep Powned om daar in februari van dit jaar een stuk over te schrijven met de onaardige kop ‘Vrouwen steeds minder geil’.

Heeft de man ongelooflijk veel zin, dan wil jij als vrouw ook
Vandaag staat in de Volkskrant eigenlijk de verklaring hiervoor, in het artikel over porna – zo noemen ze vrouwenporno. Blijkbaar worden vrouwen nog sneller nat van allerlei willekeurige seksuele beelden dan mannen – ook bijvoorbeeld van apen, alleen bij vrouwen betekent nat niet altijd dat ze ook opgewonden zijn. Voor opwinding is meer nodig: bijvoorbeeld dat ze zich bewonderd en begeerd voelen. En ja, dat is wel herkenbaar. Voor seks moet je het gevoel hebben dat de man ongelooflijk veel zin in je heeft, dan heb jij het als vrouw zelf ook meteen. Bij kortstondige affaires of beginnende verliefdheid, is dat meestal heel erg het geval.

In de Vrij Nederlandseksspecial ging men nog verder. In het verhaal ‘Pillen voor seks: Nooit meer hoofdpijn, beloven de farmaceuten’ wordt gesteld dat het voor een vrouw niet alleen uitmaakt of je haar mooi vindt en haar nieuwe jurk hebt opgemerkt, maar zelfs of je de afwas hebt gedaan. Ja, echt, ze wordt sneller opgewonden als je de afwas voor haar hebt gedaan. Hieruit kun je gemakkelijk verklaren waarom vrouwen in een langere relatie soms minder snel zin hebben: ze worden niet meer begeerd en manlief is vergeten haar een beetje te helpen in het huis.

Je bent de liefste, de mooiste, de opwindendste
De Men’s Health heeft uit hetzelfde Canadese onderzoek vier tips gedestilleerd om in een langere relatie te zorgen dat de lust van mevrouw niet verdwijnt. Waarvan de eerste misschien wel de interessantste is: geef haar elke dag een paar complimenten. Alle vrouwen, jong of oud, feministisch of ouderwets, houden van complimenten. Zoals Panda leert aan Mees in Remco Camperts Het leven is vurrukkulluk: “Je moet tegen me zeggen: ‘Je bent de liefste, de mooiste, de opwindendste’.” Het maakt niet uit of je het een dag later nog steeds zou menen. Zeg dat gewoon, en je hebt haar in je zak.

Dus laten we het zo afspreken. Als wij nou ons best doen om knap te blijven, om de buik niet te ver te laten uitzakken en een lippenstiftje op te doen zo nu en dan, blijven jullie dan bewonderen? Dan kunnen we voor altijd seks hebben.