Eurotop: copy and paste

Dr. Doom 23 mei 2012 Beursplein

Vandaag is er weer een Eurotop, in Brussel. Nou ben ik er zaterdagavond eens goed voor gaan zitten, een Championsleague-finale is namelijk ook een top. Er is spanning, er zijn verwachtingen. Er is strijd. En er komt een winnaar.

Afgelopen weekend was er in het zomerverblijf van Barack Obama, Camp David, nog een top, van de G8. Het grootste nieuws dat daarvan naar buiten kwam is die foto van de Britse premier Cameron, de handen hoog geheven, en Merkel, met bedrukt gezicht. En dat was niet omdat er een wereldleider op zijn rug lag. Chelsea won de cup-met-de-grote-oren. Nou ja, je ziet in elk geval mensen die ergens gevoel bij hebben.

Jammer voor het gezelschap in Brussel, dit soort PR-plaatjes zit er vandaag niet in. Het wordt business as usual. De put wordt wel steeds dieper.

Misschien moeten onze wereldleiders eens op bezoek in Geneve, bij de UEFA. Daar weten ze dat je maar één keer per jaar een echte top kunt hebben, anders haakt het publiek af.

De slotverklaring in Brussel zal vooral copy and paste zijn uit eerdere verklaringen, makkelijk voor de perschefs. En voor u en mij, u moet voor de grap eens Eurotop googelen, je moet echt goed lezen om de verschillen in berichtgeving over de diverse toppen te kunnen zien.

Er komt wel weer een groepsfoto, die kunnen ze later aan hun kleinkinderen laten zien, ze waren er bij. En er komt een slotverklaring. Misschien zit daar nog een beetje spanning bij hoewel het vooral Kremlinologie zal worden.

Met het debuut van de nieuwe Franse premier Hollande gaan we vooral letten op wie naast wie staat. En welke nieuwe standpunten er worden bepaald. Want als Hollande zijn verkiezingsbeloften een beetje waar maakt krijgen we toch nog wat turbulentie.

Reageer op artikel:
Eurotop: copy and paste
Sluiten