Spring naar de content

HP/De Tijd 02 juni 2012: Lessen voor Bert

Het Nederlands elftal maakt zich op voor de greep naar de macht in Europa. In HP/ De Tijd daarom 5 wijze lessen voor Bert van Marwijk om de weg naar de titel vlekkeloos te bewandelen. Maar daarnaast bevat ook in de maand mei HP/ De Tijd heerlijk leesvoer. Dan heeft u wat te doen tussen de wedstrijden door.
Bestel hier 3 nummers en krijg een boek kado. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Kies de meest aantrekkelijke politicus uit onze geschiedenis.

Het grote HP/De Tijd-debat: rechts tegen links.
Stef Blok: “Banen creëer je niet door schulden te maken!”
Diederik Samsom: “Jij laat de boel kapot gaan door je ‘zoek het zelf maar uit’-benadering!”
En dat moet straks samen in één coalitie?

Plus: De SGP komt terug, voorspelt Kees van der Staaij.

 

De makelaar is de psycholoog van Nederland, en die psycholoog moet sinds 2008 bikkelen voor zijn geld. HP/De Tijd ging op reportage. Interview: Menzis-topman annex D66-senator Roger van Boxtel over de zegeningen van marktwerking in de zorg, over de dwaze ideeën van links én… over een nieuw ministerschap.

 

Volgens experts is het een serieus syndroom: smartphones en sociale media leiden tot fear of missing out, oftewel een grote angst om iets te missen. Hoe voorkom je dat je een outcast wordt? De professor: “Sociale netwerken zijn net eten. Je kunt niet zonder, dus je moet er op een gezonde manier mee leren omgaan.” De filosoof: “Meningen zijn iets om te consumeren. Als de ene op is, moet er een andere komen.” Ook last van dit ‘syndroom’ Test het hier!

 

 Het testament van Johnny Ramone, punkrocklegende & republikein. “Ik was de vroeger schrik van de buurt. Ik heb zelfs Joey, onze zanger, een keer op z’n bek geslagen voordat de band bestond. Hij kwam te laat, dus ik gaf hem een hengst. Voor te laat komen is geen excuus.”

En: hoe oud-Concertgebouw-baas Martijn Sanders cultuur als economisch smeermiddel gebruikt. Portret van een gewiekste übernetwerker.

 

Jojanneke wordt dronken met Wilfred Genee. De presentator, gekweld: “Ik zit me af te vragen waarom ik alles zeg wat ik denk. Soms denk ik: waar gaat dit allemaal over?” Over zijn ruzies met Johan Derksen: “Meestal praten we achteraf niks uit. Dat gaat niet zo goed.”

De nieuwste nummer van HP/De Tijd staat weer vol met prachtige en interessante verhalen. Bestel daarom snel 3 nummers en krijg een boek kado!