Spring naar de content

Kies het Allerslechtste Oranje sinds ’88. Wie wordt de linksbuiten?

De kop is er af: Fernando Ricksen is de allerslechtste rechtsachter van Oranje sinds 1988. Nieuwe ronde: wie was de allerslechtste linksbuiten?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Het team van 1988, dat was echt een goed stel. Daarna is het alleen maar slechter geworden. Op deze plaats kunt u het állerbelabberdste Nederlands Elftal sinds 1988 kiezen. De patatgeneratie, de Kabel, alles komt voorbij. Want vooralsnog zijn alle internationals ná 1988 ronduit losers.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vandaag deel 2: wie was de allerslechtste linksbuiten?

KANDIDAAT 1. Victor Sikora (1978, 6 interlands)
De aanjager van Vitesse mocht van Louis van Gaal zesmaal opdraven in Oranje. Geen onverdeeld succes, Oranje miste plaatsing voor het WK in Japen en Zuid-Korea. Sikora verdiende bij Vitesse nog wel een transfer naar Ajax, maar zijn loopbaan stierf mede door aanhoudend blessureleed een langzame dood.

De laatste jaren van zijn carrière sleet Victor Sikora in de hoogstaande Australische A-League. Een overzicht van het niveau, ook Sikora komt langs.

KANDIDAAT 2. Dave van den Bergh (1976, 2 interlands)
“Als de eerste drie linksbuitens geblesseerd zijn, speelt de vierde.” Marco van Basten was pas kort in dienst als bondscoach van het Nederlands Elftal of hij voegde daad bij het woord. Van den Bergh, de grillige linksbuiten van FC Utrecht speelde twee wedstrijden voor het Nederlands Elftal. Het bleef bij deze optredens, hierna viel San Marco van zijn geloof.

Namens de New York Red Bulls maakte Van den Bergh in de nadagen van zijn carrière nog wel dit aardige doelpunt.

KANDIDAAT 3. Orlando Trustfull (1970, 2 interlands)
De Amsterdammer Trustfull schopte het als Feyenoorder tot international. In 1995, het jaar dat Ajax Europa veroverde met Marc Overmars als linksbuiten, mocht Trustfull na de zomer tweemaal meedoen. Zijn loopbaan verliep hierna wat stroef. Trustfull trok naar Engeland maar keerde al na één jaar terug. Bij Vitesse beëindigde hij in 2002 zijn loopbaan nadat hij uit de eerste selectie was verbannen.

Orlando Trustfull heeft niet alleen in Oranje gespeeld, hij schopte het ook tot De Regenjas.

Stemmen kan tot vrijdagochtend. Dan op deze plaats: stemmen op de allerslechtste linksachter.

Eervolle vermelding is er op deze plaats voor Kevin Bobson. Hij mocht, ook onder Marco van Basten, meetrainen met Oranje. Tot een debuut kwam het voor de Willem II-speler echter niet.

Kevin Bobson in Oranje   Foto: ANP ||

Onderwerpen