Spring naar de content

Kies het Allerslechtste Oranje sinds ’88. Wie wordt de linksachter?

De tweede positie is ingevuld. Dave van den Bergh is de allerberoerdste linksbuiten van het Nederlands Elftal sinds 1988. Wie ondersteunt hem op links als linksachter?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Het team van 1988, dat was echt een goed stel. Daarna is het alleen maar slechter geworden. Op deze plaats kunt u het állerbelabberdste Nederlands Elftal sinds 1988 kiezen. De patatgeneratie, de Kabel, alles komt voorbij. Want vooralsnog zijn alle internationals ná 1988 ronduit losers. Klik hier voor het Allerslechtste Nederlands Elftal sinds 1988 tot nu toe.

Vandaag deel 3: wie was de allerslechtste linksachter?

Het is de huidige probleempositie van het Nederlands Elftal: linksachter. Wordt het straks de jonge Jetro Willems, de oude rot Wilfred Bouma of toch middenvelder Stijn Schaars? De opvolging van Gio is bepaald geen uitgemaakte zaak sinds de blessure. Ook in het verleden hebben we aardig wat artiesten op links gezien.

KANDIDAAT 1. Rob Reekers (1966, 4 interlands)
De verdediger uit Enschede speelde nooit een wedstrijd in de Eredivisie, maar speelde toch vier interlands. Hij werd in Duitsland prof bij VFL Bochum. U weet wel, de club met dat lelijke shirt. Reekers beleefde hier een paar aardige seizoenen, maar echt een doorslaand succes hij niet in Oranje.

Reekers speelde nog in het pre-YouTube-tijdperk. Heeft u een beter filmpje, tip dan de redactie onderaan dit bericht. Dit is een samenvatting van de laatste wedstrijd van het seizoen 1989-90 waarin Reekers zich met VFL Bochum handhaaft in de Bundesliga.

KANDIDAAT 2. Edson Braafheid (1983, 10 interlands)
Al jarenlang probeert Edson de linksachter van Oranje te worden. Wie een hoogtepuntenfimpje van Edson bekijkt kan zich amper voorstellen dat hij in dit lijstje staat. Hij was namelijk een zeer groot talent bij FC Twente. Echter verkoos hij een buitenlands avontuur boven een transfer naar Ajax. Bij Bayern München werd Braafheid bepaald geen publiekslieveling, hij werd verhuurd aan Celtic en Hoffenheim. Braafheid speelde in november 2011 nog mee in de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Hij hielp de Duitse rechtsbuiten Thomas Müller over diens vormcrisis door hem geen strobreed in de weg te leggen. Hierna is weinig meer van hem vernomen.

Het optreden van Braafheid tegen Duitsland op 15 november 2011.

KANDIDAAT 3. Tim de Cler (1978, 17 interlands)
Tim de Cler, tja. Haalde bij AZ het Nederlands Elftal. Tussen 2005 en 2008 speelde hij zelfs 17 wedstrijden in Oranje. Overtuigen deed hij nauwelijks. Bij Feyenoord was hij een Grote Aankoop van trainer Bert van Marwijk. Met latere trainers Verbeek en Been rommelde het regelmatig. Inmiddels is hij actief voor het Cypriotische AEK Lacarna.

Ook analyticus René van der Gijp vindt Tim de Cler ook niet de beste linksachter aller tijden.

Stemmen kan tot zondagochtend. Dan op deze plaats: stemmen op de Allerslechtste rechtshalf sinds '88.

Onderwerpen