Spring naar de content

Kies het Allerslechtste Oranje sinds '88. Wie staat er 'op 3'?

Wie is de allerslechtste rechtsbenige centrale verdediger? Bijna alle flankposities zijn ingenomen, tijd voor een speler in de as van het veld. Vanaf vandaag kunt u stemmen op de eerste van de twee allerbelabberdste centrale verdedigers van Oranje sinds '88.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Het team van 1988, dat was écht een goed stel. Daarna is het alleen maar slechter geworden. Op deze plaats kunt u het állerbelabberdste Nederlands Elftal sinds 1988 kiezen. De patatgeneratie, de Kabel, alles komt voorbij. Want vooralsnog zijn alle internationals ná 1988 ronduit losers. Klik hier voor het Allerslechtste Nederlands Elftal sinds 1988 tot nu toe.

Vandaag deel 6: wie was de allerslechtste centrale verdediger (rechts)?

KANDIDAAT 1. Bert Konterman (1971, 12 interlands)
Frank Rijkaard, de eerste trainer die Sparta uit de eredivisie liet degraderen, zag het wel zitten in de Rouveense Bert. De goedlachse krullenbol uit het oosten des lands deed in negen oefenwedstrijden voorafgaand aan het EK van 2000 mee (Nederland hoefde zich als organisator immers niet te kwalificeren) en kwam ook tijdens het toernooi twee duels in actie.

Eerder verpestte Bert Konterman nog bíjna het kampioensfeestje van Feyenoord in 1999:

KANDIDAAT 2. Henk Fräser (1966, 6 interlands)
Henk Fräser was een bikkelharde verdediger. Eentje uit de generatie die opgeschoten nieuwelingen nog over de hekken schopte tijdens een training. Hij behoorde wel tot het Feyenoord dat in 1993 kampioen werd van Nederland, de voorlaatste titel die de Rotterdammers mochten vieren.

Fräser vertelt over vroegâh:

KANDIDAAT 3. John Veldman (1968, 1 interland)
John Fitzgerald Veldman heeft voor niet minder dan zes eredivisieclubs gespeeld. Bij elkaar speelde hij 297 wedstrijden in de hoogste klasse van Nederland. Echt beklijven deed de goedlachse Surinaamse Nederlander niet. Matig bij PSV, matig bij Ajax, aardig bij modale verenigingen Willem II en Sparta. Op 28-jarige leeftijd mag hij nog wel in Oranje spelen, vlak voor het EK van 1996 doet hij mee in een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Hij wordt in die wedstrijd vervangen door Jaap Stam, die na dit toernooi een vaste waarde zal worden. Vervolgens raakt Veldman uit beeld voor Oranje.

Nimmer maakte John Veldman een doelpunt in het betaalde voetbal. In de Bekerfinale van 1996 doet hij het dan eindelijk… in eigen doel dan.

Bij deze drie 'verdedigers' kregen wij al heimwee naar de laatste écht goede rechtsbenige verdediger van Nederland. Een kleine ode aan Jaap Stam van een AC Milan-fan