Spring naar de content

Paul McCartney dicht het gat van zijn vorige huwelijk

In de lijstjes van rijkste ‘musical‘ Britten is Paul McCartney recent weer een plekje opgeschoven. Omhoog, wel te verstaan. Hij staat nu, in de door de Sunday Times gepubliceerde lijst, op de derde plaats met een geschat, met muziek vergaard, vermogen van 665 miljoen pond. Een jaar geleden was dat nog 495 miljoen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Recent maakte Bono, als partner in investeringsfonds Elevation Partners, nog een klapper met de beursgang van Facebook dus zou het zo kunnen zijn dat hij na de publicatiedatum van de lijst ook een flinke stijging doormaakt. Maar dat zien we dan volgend jaar pas, dan weten we ook wat er van Facebook is overgebleven. Overigens staat Bono er niet als individu in, U2 staat als groep op de 5e plaats met 514 miljoen pond. Het is niet duidelijk hoe dat onder de leden van de groep moet worden verdeeld, zoals het ook niet duidelijk is hoe groot het belang van Bono in Elevation Partners is.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er is wel een kanttekening bij Paul’s vermogen te maken. De sprong is grotendeels te danken aan zijn huwelijk met Nancy Shevell. Noteringen in de Sunday Times’s-lijst gelden altijd voor het (echt)paar, als daar sprake van is. Deze Nancy schijnt als erfgename van een grote transportonderneming zelf ook zo’n 150 miljoen pond waard te zijn en dat tellen we op bij Paul die zelf in één jaar maar een miserabele 20 miljoen pond voor zijn rekening nam.

Maar toch, zijn kortstondige en in de pers breed uitgemeten huwelijk met zijn vorige vrouw, Heather Mills, kostte hem zo’n 25 miljoen pond. Dat gat is nu weer ruimschoots dichtgelopen.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, KPN, Shell en Unilever en is Short in de AEX. Deze positie is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.