Spring naar de content

Kies het Allerslechtste Oranje sinds ’88. Wie wordt de rechtsbuiten?

Boussatta, Collins John of Romano Denneboom: wie was de slechtste rechtsbuiten van Oranje na 1988? Niet iedereen is zo goed als ‘een Marc Overmars’, maar dat deze heren in Oranje hebben gespeeld…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Het team van 1988, dat was écht een goed stel. Daarna is het alleen maar slechter geworden. Op deze plaats kunt u het állerbelabberdste Nederlands Elftal sinds 1988 kiezen. De patatgeneratie, de Kabel, alles komt voorbij. Want vooralsnog zijn alle internationals ná 1988 ronduit losers. Klik hier voor het Allerslechtste Nederlands Elftal sinds 1988 tot nu toe.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vandaag deel 7: wie was de allerslechtste rechtsbuiten?

KANDIDAAT 1: Collins John (1985, 2 interlands)
Wie heeft Collins gezien? De grote broer van Benfica’s kersverse aankoop Ola John is al tijden niet meer met een bal aan zijn voet gesignaleerd. Hij stond te boek als een groot talent bij FC Twente en vertrok vol goede moed naar het Engelse Fulham. Daar wist hij geen potten te breken. Een zwerftocht over de wereld bracht hem even terug in Nederland (NEC), België, de VS en Azerbeidzjaan. John’s contracten werden vaak om disciplinaire redeneren verscheurd. Op dit moment schijnt hij in Iran te voetballen.

De Fulham-fans waren niet rouwig toen John vertrok

KANDIDAAT 2. Dries Boussatta (1972, 3 interlands)
Die Dries. Hij moest kiezen tussen het Marokkaanse team en Oranje. Hij koos voor Nederland, speelde nota bene tégen Marokko en werd daarna niet meer uitgenodigd. Vervolgens, omdat hij slechts twee vriendschappelijke wedstrijden voor het Nederlands Elftal speelde, koos hij alsnog voor een interlandloopbaan voor Marokko en speelde voor dat land ook nog drie wedstrijden. Volg u het nog? Boussatta kwam in Oranje direct na zijn transfer van FC Utrecht naar AZ. Bondscoach had in die tijd een groot tekort aan goede rechtsbuitens, ook Jeffrey Talan speelde bijvoorbeeld in Oranje destijds, vandaar.

Een samenvatting van de laatste interland van Dries, die in het begin van het filmpje nog een striemend fluitconcert over zich heen krijgt

KANDIDAAT 3. Romano Denneboom (1981, 1 interland)
Romano Denneboom is één van de 32 debutanten van bondscoach Marco Van Basten. Uit dezelfde categorie als eerder Dave van den Bergh: “Als de eerste drie rechtsbuitens geblesseerd zijn, speelt de vierde.” De toenmalige NEC-aanvaller begint in de basis tegen Liechtenstein, maar zijn interlandcarrière komt na een half uur voorgoed tot een einde.

Denneboom is in genade aangenomen bij Sparta na uit de selectie te zijn verwijderd en is op en top gemotiveerd om er nog iets van te maken