Spring naar de content

Jack de Vries bedankt voor de Tweede Kamer

De prominente CDA’er Jack de Vries zal zijn politieke loopbaan in elke geval niet voortzetten als lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Dat bevestigt hij naar aanleiding van berichten hierover uit zijn partij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

De toekomst van de voormalige spindoctor van premier Balkenende, tevens oud-staatssecretaris van Defensie, is al langer onderwerp van speculatie. Hij zou in de Kamer gaan zitten en de protégé worden van de fractieleider, hij zou zelfs ‘in’ zijn geweest voor het lijsttrekkerschap. Maar De Vries laat nu dus weten zich ‘de komende jaren volledig’ te willen concentreren op zijn huidige werk bij het prestigieuze internationale pr- en communicatiebureau Hill en Knowlton.

Ook de verkiezingscampagne van de nieuwe lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma laat De Vries aan zich voorbijgaan. "Maar", zegt hij, "ze kunnen me altijd bellen voor raad en daad." Dat zal waarschijnlijk nodig zijn, want met de populariteit van Buma wil het vooralsnog niet erg vlotten. Afgelopen zondag was het CDA onder zijn aanvoering in de Politieke Barometer gezakt van zestien naar veertien zetels, waarmee het positieve effect van de voorbije weken - waarin het CDA de boer op ging voor een nieuwe lijsttrekker - alweer teniet is gedaan.

Mocht het CDA na 12 september gaan meeregeren en De Vries wordt gevraagd voor een minister- of staatssecretarisschap, dan is nog onduidelijk wat hij doet. “Belt u tegen die tijd nog eens,” klinkt het lacherig.

Onderwerpen