Spring naar de content

Zet u schrap voor de HEMA-isering

Het is nu al schier onmogelijk om in uw leven geen zaken te doen met HEMA en ik waarschuw u: het wordt nog veel erger. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

In 1926 was de doelstelling van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam nog overzichtelijk: in deze stuntwinkel was alles te koop was voor 25 en 50 cent. Dat is nu wel anders. Vandaag opende het vijfhonderdste filiaal in Nederland en met meer dan tienduizend medewerkers is HEMA niet alleen een enorm concern, het heeft bovenal een bizar assortiment.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De tijd dat u naar HEMA ging voor rookworsten, onderbroeken en make-up ligt al ver achter ons. U kunt u er tegenwoordig ook tuinspullen en LED-tv’s kopen, of een auto-, rechtsbijstand- of woonverzekering afsluiten. Bij de HEMA academie kunt u een cursus ‘persoonlijk leiderschap’ en ‘succesvol onderhandelen’ volgen en recentelijk opende de online ticketservice voor theaterkaartjes. En jawel, u kunt binnenkort zelfs naar HEMA de musical. Zelfs bij een dagje strand wordt u met een mobiele HEMA geconfronteerd.

Lijst HEMA
De expansiedrift is eindeloos en de winkelketen heeft al aangegeven ‘dat er nog wel rek in zit‘. U wordt al van de wieg tot het graf verzorgd door HEMA (waar is trouwens de HEMA uitvaartverzekering gebleven?), dus is de logische volgende stap om een politieke partij op te richten. De keten heeft een trouwe achterban en een onverwoestbaar Hollands imago. In elke stad of zichzelf respecterend dorp is de keten in het kloppend hart vertegenwoordigd; het weet dus wat er in de samenleving speelt. HEMA heeft wat Henk en Ingrid willen.

Lijst HEMA dus, waarbij de politieke partij het marketinginstrument is. Bij een partijlidmaatschap krijgt u een gratis stel ondergoed en korting op de kant-en-klaar maaltijden. De HEMA Lekker Weg Club kan een jeugdafdeling opzetten. Zoals HEMA het warenhuis voor het gewone volk toegankelijk maakte doet het dat ook met de politiek: eenheidsworst als politieke boodschap.

Het assortiment van HEMA bevat nog geen politici, maar dat is overkomelijk. Hero Brinkman mist de organisatie, de PVV een betrouwbare uitstraling. En de oudjes van Nederland voelen zich vast meer verwant bij HEMA dan bij Jan Nagel en kornuiten. De HEMA is het radicale midden van Nederland!

Het is nu te kort dag, maar over twee jaar zijn er vast weer verkiezingen. Zet u schrap, de HEMA-isering van Nederland is nog maar net begonnen.

Onderwerpen