Spring naar de content

Roemer blijft lief voor krakers, blowers en hangjongeren

Dinsdag verscheen het nieuwe conceptverkiezingsprogramma van de Socialistische Partij. Met veel robuuste taal, maar toch ook weer met een paar Sosjale Akademie-achtige frases die Geert Wilders straks goed zal kunnen gebruiken om Henk & Ingrid uit de buurt van Emile Roemer te houden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

“Roemer aan de macht? Goed nieuws voor krakers, blowers en hangjongeren die houden van biologische voeding”, zo kopten we op onze site toen de SP in januari voor het eerst de grootste partij werd in de peiling van Maurice de Hond. Dat ‘goede nieuws’ doken we op uit het programma waarmee de SP de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 was ingegaan. Dinsdag verscheen het nieuwe (concept)verkiezingsprogramma van de SP. Staan daar opnieuw leuke dingen in voor krakers, blowers en hangjongeren die houden van biologische voeding? Ja hoor, bladert u maar weer even mee:

– “De Wet kraken en leegstand wordt herzien en aangepast” (pagina 34).

– “De verkoop en teelt van softdrugs voor de Nederlandse markt wordt gereguleerd” (pagina 26).

– “We gaan jongeren niet van straat piepen. We stoppen met het gebruik van mosquito’s” (pagina 42).

– “Biologische voeding wordt door de overheid gepromoot” (pag. 50).

Andere gevoelige SP-punten waar het campagneteam van de PVV straks wel raad mee zal weten in de strijd om de stem van Henk & Ingrid:

– “De psychische zorg aan asielzoekers wordt verbeterd, zowel bij binnenkomst als bij mogelijke terugkeer. Er wordt rekening gehouden met stoornissen op psychisch vlak wanneer een asielzoeker niet in staat is een samenhangend verhaal te vertellen” (pagina 14).

– “De jeugdgevangenissen zijn alleen voor de ernstigste delicten. Er wordt meer gebruik gemaakt van alternatieve straffen die wel effectief zijn, zoals gedragstherapie en therapievormen waarbij het gezin wordt betrokken” (pagina 27).

– “In Europees verband pleiten we voor afschaffing van de vingerafdruk in het paspoort” (ibidem).

– “De Nederlandse Publieke Omroep verdient bescherming én verdere ontwikkeling” (pagina 54).

– “Het mandaat van de Europese Centrale Bank (ECB) wordt verruimd” (pagina 56).

– “Balkanlanden, waarmee al toetredingsafspraken zijn gemaakt, zijn welkom [als lid van de Europese Unie], mits zij volledig aan alle toetredingseisen voldoen” (ibidem).

– “Naast samenwerking in de Europese Unie is bredere Europese samenwerking belangrijk, onder meer in de Raad van Europa en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa” (ibidem).