Spring naar de content

RE: Hamstring

Ha Joris,
Heel veel dank voor je mail. Goeie truc, die hamstring. Gelijk heb je, het seizoen is lang genoeg geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Je schreef dat je nog in Auschwitz geweest bent met de jongens. Had ik al over gelezen. Dat Kevin Strootman ‘Pfff’ twitterde en Johnny Heitinga ‘Respect!’. Heb jij nog kunnen achterhalen voor wie dat precies bedoeld was, dat respect? Maakt eigenlijk ook niet uit: iedereen heeft recht op een beetje respect, en respect van Johnny is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.
Wiens idee was dat trouwens, dat Auschwitz? Niet goed voor de hamstrings lijkt me, zo’n rondleiding. Maar goed, er zijn belangrijker dingen dan voetbal. Tenminste, dat begreep ik van Van Bommel, in wie ik eerlijk gezegd nooit een groot relativeerder vermoed heb. Hij wordt toch wel opgesteld, Mark? Er zijn tenslotte belangrijker dingen dan voetbal, zoals familiebanden.
Jezus Joris, ik ben gewoon écht gespannen voor vanavond. Gezonde wedstrijdspanning. Nee, écht. Jij?

Ben al uren bezig al mijn geluksvogeltjes in de ideale opstelling op het kleed te zetten en mijn vriendin Oranje te verven. Zo meteen even door de stad lopen. Beetje op mijn trom-pet blazen en HOLLAND! roepen, net als de rest. En dan rond een uurtje of drie naar mijn stamkroeg (die ene, die wel open mocht blijven), zodat ik me voldoende kan bezatten voor het om een uur of zes allemaal gaat losbarsten en je van z’n levensdagen niet meer bij de bar kan komen.
Ben jij al gespannen voor je eerste wedstrijd in de kroeg sinds jaren? Of ga je in het stadion kijken? Kom toch lekker naar Nederland, joh. Je zult het kroegkijken wel ontwend zijn. Hierbij enkele tips.

Kijk met zoveel mogelijk volstrekte vreemden – mensen die je twee jaar lang ook niet wílt kennen, omdat het proleten zijn, of zeveraars of voetbalhaters of allemaal tegelijk – maar die op de avonden dat Nederland speelt drie uur lang je beste vrienden zijn, want je hebt tenslotte dezelfde nationaliteit en dat is zat. En dan maar zingen (ik gok het Wilhelmus en Hazes en de muzikale erfenis van het duo Derksen & Genee) en maatschappelijk aanvaard comazuipen in een tempo waarvan Hero Brinkman wit om de neus zou worden. In de rust beetje groepskotsen in een steegje en dan net te laat terug voor de tweede helft. Niet dat dat iets uitmaakt, want je ziet toch niet meer dan een verzameling achterhoofden. De langste fans staan altijd vooraan en de meesten van hen hebben ook nog van die langwerpige, gratis bij elf kratten budgetbier gekregen hoofddeksels op, zodat je geen idee hebt of er wervelend aangevallen wordt, of wanhopig verdedigd. Het is het beste om uit te gaan van het eerste, dat is goed voor het humeur. Het commentaar kun je sowieso niet horen, want niemand luistert en anders zet de kroegbaas wel het radiogeloei van Jack van Gelder aan en zoals je weet heb ik vorige maand een chip laten implanteren, die Jacks stemgeluid automatisch omzet in zacht brandinggeklots (werkt prima, ik geef je het nummer van die dokter nog wel eens). Soms word je even bedolven onder een oranje massa. Ga er dan gerust vanuit dat er gescoord is. In het uitzonderlijke geval van een tegendoelpunt, kun je in alle rust de herhaling bekijken, want dan gaat de gehele eerste rij altijd ‘effe een luchtje scheppen’.

Geniet van je vakantie en bedenk: er gaat maar één ding boven zelf voetballen op een groot toernooi en dat is in een willekeurige kroeg gaan staan en zien wat er gebeurt. Mocht je in de buurt zijn: ik heb nog wel ergens een extra Reuzewuppie.

Proost alvast!

PS
Ik zie dat het allemaal om 18:00 begint. Véél te vroeg! Snel naar de stad! Doei