Spring naar de content

Top vijf EK-apps

Het EK-voetbal is begonnen, dat is u niet ontgaan. Met de smartphone en tablet op schoot zitten we avond aan avond voetbal te kijken. Daarna nog even de analyses van de Snor of Jack, en morgen weer hetzelfde riedeltje met andere mannen. Om het EK-bestaan nog iets makkelijker te maken, zijn er allerlei applicaties voor uw mobiele apparaat. Voor ieder wat wils, vijf apps die u niet mag missen. Klikt u op de logo’s om naar de app-pagina te gaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

 

DE PLANNER – EK-2012
Voor wie het allemaal goed op een rijtje wil hebben, zijn er vele handige apps waarin u een overzicht van alle selecties en wedstrijden ziet. De wedstrijden zijn veelal gemakkelijk naar uw mobiele agenda te importeren. Een voorbeeld: EK-2012. Deze app heeft slechts enkele tabbladen. Klikt u op een wedstrijd dan krijgt u een beetje informatie over de wedstrijd. Aanvangsttijd, scheidsrechter van dienst, etc. De wedstrijd is in twee klikken naar uw agenda te kopiëren. Weinig fantasierijk, wel handig.

 

DE FLAUWE GRAPPENMAKERS – Remia EK
Ook sauzenfabrikant Remia wilde graag een leuke voetbalapp. Erg grappig tijdens de barbecue (met Remia-sausjes), zullen de paarse broeken hebben gedacht. Het beste wat de snelle en originele reclamejongens konden bedenken is een vertaalapp waarmee u een biertje kunt bestellen in het Oekraïns en Pools, en meer van dergelijke inkoppertjes. Wel aardig is de vraag: ‘ben je de zus van Yolanthe Sneijder-Cabau?’

 

DE SPELLETJES – Das Interland
Woensdag wordt de Wedstrijd der Wedstrijden gespeeld: Nederland – Duitsland. Hierop vooruitlopend heeft de Duitse autobouwer Volkswagen een leuk spelletje bedacht: strafschoppen schieten tussen Nederlanders en Duitsers. De Das Interland-app zoekt voor u een tegenstander uit het andere land op. U scoort punten voor het vaderland, dus u doet er goed aan eerst even te oefenen. Op het moment van schrijven leiden de Nederlanders met 194.963 tegen 177.282.

 

DE FEITEN – Stats Zone
Wie tijdens een verhitte discussie in de rust goed beslagen ten ijs wil komen, heeft Stats Zone nodig. De app van het Britse FourFourTwo Magazine maakt het mogelijk dat u met een stalen gezicht kunt zeggen dat de wisselpass van Oranje niet voldoet. Of waar Nigel de Jong zijn ballen opeist – en naartoe verplaatst. Leuk voor de statistici onder ons, maar ook leuk voor de dame die eigenlijk niet van voetbal houdt, maar (juist daarom) de heren eens stil wil krijgen. “Heitinga moet vaker inschuiven. Die twee keer in de eerste helft is eigenlijk te weinig. Dat doet Pepe (Heitinga’s Portugese evenknie) veel beter met zeven succesvolle penetraties in het middenveld.”

 

DE ASSISTENT-BONDSCOACH – Crowdcoach
Ontwikkeld in opdracht van de Universiteit van Twente: Crowdcoach. Met deze app kunt u Bert van Marwijk actief assisteren tijdens de wedstrijden. U kunt spelers liken of disliken, spelers een kusje geven of wisselen. En uiteraard een Man van de Wedstrijd selecteren. Het kusje geeft – u begrijpt het al – aan hoe populair de speler is. Als u straks Dick ‘Cooky’ Voorn op zijn smartphone ziet kijken in de slotfase van Nederland – Duitsland kijkt hij waarschijnlijk even wie er gewisseld moet worden. Dat u dat even weet voor u zich fronsend afvraagt wat de assistent van Van Marwijk toch doet.

 

Uit dezelfde categorie: Langs de Lat
Hier kunt u bekijken hoeveel (al dan niet succesvolle) doelpogingen er in welk tijdvak zijn ondernomen, hoe vaak de verdedigende middenvelder is ingespeeld, of er afgelopen kwartier nog bruikbare voorzetten zijn afgeleverd. Dat soort zaken. Wie dus een goed punt wil maken over de kwaliteit van de buitenspelers, kijkt stilletjes eerst even snel of zijn gevoel wel klopt in de Langs de Lijn-app.

 

DE NIEUWSJAGER – VI/AD/Telesport
Is Joris Mathijsen fit of hadden we toch een vervanger moeten oproepen? Hoe staat het met de blessure van de Spaanse middenvelder Cesc Fàbregas? Een beetje voetbalvolger wil de juiste nieuwtjes paraat hebben. Voetbal International en Telesport hebben hun apps geüpdate naar een EK-app vol nieuws en statistieken. U kunt voor meer internationaal nieuws ook de officiële UEFA EURO 2012-app gebruiken. Hier ligt de focus uiteraard niet op Nederland. Maar mocht u ook geïnteresseerd zijn in nieuws over het Kroatische team dan is dit is uw app.