Spring naar de content

Wilders krijgt ze op een presenteerblaadje: Spanje en Italië

Soms vraag ik me af of Wilders in Brussel toch niet stiekem een paar mannetjes heeft op cruciale posities. De mate waarin hij nu al maanden op zijn wenken wordt bediend kan bijna geen toeval zijn. Dat is het natuurlijk wel maar hij wordt daardoor wel in een draagstoel naar stemmenwinst gebracht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

De euforie over de ‘redding’ van Spanje, waarover ik het gisteren had en waarvan ik voorspelde dat die van korte duur zou zijn, duurde – ik geef het toe – nog korter dan ik kon bedenken.

Aanvankelijk daalde de rente op Spaanse – en Italiaanse – staatsleningen fors en dat was natuurlijk precies de bedoeling van de Europese regeringsleiders. Maar al binnen een paar uur begon het weer te stijgen om de dag zelfs op het hoogste niveau uit te gaan.

Het zorgelijke eraan is dat geld – zelfs heel veel geld – nu niet meer schijnt te helpen, ook niet heel even, om de financiele markten te kalmeren. Maar méér hulpsmaken zijn er niet. De Grieken krijgen er onbedoeld een steuntje door in de rug bij de aanstaande verkiezingen (dit weekend): zie je wel: er deugt niks van die Europese oplossingen.

Ik nam vroeg in de ochtend winst op mijn Long-posities – daarmee anticipeerde ik al een week op een stijging van de AEX – die er ook was – en draaide direct naar Short, ik ging uit van een aanstaande daling. Die daling kwam er vrijwel direct en dat maakte dat de AEX vanaf het hoogste punt zo’n twee procent daalde tot het slot. Overigens blijf ik nog wel even Short, er komt nog veel meer daling aan.

Terug naar Wilders. Nog maar twee maanden geleden was hij de gebeten hond door het afbreken van de onderhandelingen in het Catshuis. De PVV zou flink gaan inleveren bij de verkiezingen en  de allereerste peilingen bevestigden dat. Maar inmiddels niet meer en ik denk dat hij bij het onvermogen van Europa – met nu ook Spanje en Italië als zuidelijke landen die er een potje van blijven maken – steeds meer kiezers zal weten te trekken. Niet met zijn geboden oplossingen – die heeft hij ook niet – wel met zijn wegwerpgebaren.

 

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, KPN, Shell en Unilever en is Short in de AEX. Deze positie is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.