Spring naar de content

Griekenland-Duitsland: de haat in beeld

Vier jaar geleden zou het een wedstrijd als alle andere zijn geweest. Immers, Duitsland heeft al rivalen genoeg in Engeland, Frankrijk en uiteraard Nederland. Maar dit EK ligt dat anders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Vanavond is het Noord- tegen Zuid-Europa, overschot tegen tekort, de neuro tegen de pleuro. De Grieken willen Merkel en Duitsland een lesje leren en hoe pijnlijk zal een eventueel verlies voor die Mannschaft zijn. Veel pijnlijker dan een verlies tegen Nederland, dat staat vast. Opdat u beseft hoe beladen het duel van vanavond is, hieronder enkele beelden van hoe er in Griekenland naar Duitsland, in het bijzonder naar Angela Merkel, wordt gekeken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Grieken vieren carnaval in Nafpilon en doen dat door het verbranden van een Angela Merkel-pop. Foto genomen op 26 februari.

‘Stop ze!!!’ staat er op het spandoek. Van links naar rechts: George Papaconstantinou, George Papandreou, Angela Merkel en Jean Claude Trichet. Foto van een staking in Athene, 8 juli 2010.

De voorpagina van het Griekse rechtse dagblad ‘Democratie’, waarop een gephotoshopte bondskanselier Merkel te zien is. Foto genomen in Athene op 9 februari.

Een demonstrant houdt een (bewerkt) portret vast van Angela Merkel tijdens een staking voor het kantoorpand van de Europese Commissie in Athene op 29 februari.

Iemand draagt een Angela Merkel-masker – met handgemaakte toevoeging – tijdens de carnavalsoptocht in Patras, 26 februari.

Tot slot nog een vrolijke noot. Want hebben Duitsland en Griekenland dan niks gemeen? Zeker wel, het zijn de twee landen die de grootste filosofen hebben voortgebracht. Hoe het eruit zou zien als die vanavond tegen elkaar zouden voetballen, ziet u hieronder.