Spring naar de content

Justin Bieber: 18 jaar, ruim 100 miljoen

Laat ik u gerust stellen, ik ben niet in staat het culturele en artistieke belang van Justin Bieber op waarde te schatten.
Hij maakt vooral dat ik me heel oud voel, zo’n beetje het gevoel dat mijn ouders moeten hebben gehad toen de Beatles en Rolling Stones opkwamen. Toch denk ik dat de laatsten méér geschiedenis hebben geschreven maar dat moet nog blijken, Justin heeft nog even.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Terwijl de Beatles en Stones op die leeftijd blij waren als ze überhaupt een gig hadden – al was het maar voor gratis drank en vooral ook meisjes – zet Bieber zijn talenten om in harde valuta, wereldwijd.

De afgelopen twee jaar verdiende hij 108 miljoen dollar, verkocht 15 miljoen albums, gaf 157 concerten in meer dan 20 landen en de film over zijn leven – beetje vroeg, vindt u ook niet – is er al en bracht 100 miljoen dollar aan recettes op. Na Lady Gaga heeft hij de meeste Twitter-volgers: ruim 20 miljoen. En dan zou ik bijna de méér dan 40 miljoen Facebook-vrienden vergeten. Zoveel vrienden zou ik echt niet aan kunnen.

Dat mag allemaal memorabel zijn maar het is niet de reden waarom ik over hem schrijf. De knul is nu ook venture capitalist en belegt in veelbelovende startups. Zoals Spotify. En nog een paar. Hoe doet zo’n jongen dat allemaal? Zelf zegt hij dat hij wekelijks overlegt met zijn manager en advocaat over de gang van zaken en de best te nemen beslissingen. Maar het is een publiek geheim dat Scott Braun, zijn manager – hij ontdekte de puber in 2008 op YouTube – aan het diversificeren is geslagen. Hij pondt het merk zoveel mogelijk uit en bereidt zich voor op het leven na de muziekpodia.

Had Heintje dat ook maar gedaan.

Over Dr. Doom
Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, KPN, Shell en Unilever en is Short in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.