Spring naar de content

HP/De Tijd 04, augustus 2012: Slim en sexy, maar ook preuts

Ze is mooi, zelfstandig en intelligent, vinden buitenlandse mannen. Maar voor het spel van lonken en verleiden is ze veel te nuchter. “Ze willen van een man liever niet dat hij een man is.” Ziehier het genadeloze oordeel van buitenlandse mannen over de Hollandse vrouw. En in het augustusnummer van HP/De Tijd staat uiteraard nog heel veel meer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Het grote HP/De Tijd-debat: Jolande Sap (GroenLinks) vs. Sybrand van Haersma Buma (CDA).

Sap: “Het CDA heeft geen enkele grote uitdaging aangepakt.”
Buma: “De idealen van GroenLinks zijn zo idealistisch. Een gezin in Nederland moet nog wel zijn boterham kunnen verdienen.”

Plus: het morele defect van Emile Roemer. Waarom blijft de ‘premier in spe’ weigeren over de dubieuze financiering van zijn SP te praten?

En ook: jonge kunstenaars maakten speciaal voor HP/De Tijd politieke affiches.

In de jaren negentig was hij ‘de wonderboy van Veronica’. Nu is Unico Glorie, die nauw betrokken was bij Marco Borsato’s The Entertainment Group, persoonlijk failliet. Profiel van een man die toch weer een dubbeltje werd.

Plus: De moeizame strijd van de Nederlandse Staatsloterij tegen illegale buitenlandse goksites. “De illegalen mogen alles, wij niets.” Tevens een interview met de prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij. “Zuinige miljonairs hebben aan drie miljoen genoeg.”

Wetenschap: Waarom hebben vrouwen eigenlijk borsten? Interview met de Amerikaanse journaliste Florence Williams, die er een boek over schreef. “De borst is het enige orgaan dat geen medische specialisatie is.”

De Britse oorlogsfotograaf Giles Duley stapte begin 2011 in Afghanistan op een landmijn. Hij verloor beide benen en een arm. Nu is hij back in business. Als fotograaf, jazeker. En hij wil zelfs terug naar Afghanistan. Interview met een medisch mirakel over broederschap, fantoompijn en hypocriete politici.

Plus: gaat Usain Bolt de 100 meter in Londen in 9.40 lopen?

In Zelfportret: Frederique van der Wal.

Salma Hayek is beeldschoon, heeft een glanzende carrière en een weelderig banksaldo. Maar dat wil niet zeggen dat het de Mexicaans-Amerikaanse actrice altiijd mee heeft gezeten. “Ik heb lang gewacht op een man met meer ballen dan ik.”

Plus: een kort verhaal van Jan van Mersbergen.

Jojanneke wordt dronken met Boris van der Ham, die na de verkiezingen niet zal terugkeren als Tweede Kamerlid voor D66. Al strijdt Van der Hams partij voor homorechten, als het onderwerp ter sprake komt is hij merkbaar terughoudend. “Ik voel me daarin onvrij. Als je ervoor uitkomt, dreigt de rest van je weg te vallen.”