Spring naar de content

Hondenstreken in het Witte Huis

De hond van de president is niet weg te denken uit het Witte Huis. Zoals Obama Bo heeft had Roosevelt Rollo en Reagan Lucky.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisette Wouters

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen worden oude koeien over vuile hondenstreken rond het Witte Huis schaamteloos uit de sloot gehaald. Romney wordt hard aangepakt als blijkt dat hij in de jaren tachtig zijn hond Seamus twaalf uur lang op het dak van zijn auto vervoerde. Andersom schilderen de Republikeinen Obama af als een dierenbeul omdat hij als tienjarige bij zijn opa in Indonesië hondenvlees heeft gegeten. Hoe ging dat bij Obama’s voorgangers? Thomas Jefferson liet een hond ophangen omdat die zijn schapen had aangevallen, Abraham Lincolns hond Fido werd doodgestoken door een boze dronkaard en Theodore Roosevelts bull terriër Pete veroorzaakte een internationaal schandaal toen hij de broek van de Franse ambassadeur verscheurde.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In deze infographic leest en ziet u alles over de Amerikaanse presidenten en hun honden.