Spring naar de content

Laat ú zich foppen door de apparatenboer?

Weet u wat een TASKalfa kleurenmultifunctional met Pro Rato Colour System is? Niet? Dan weet ik zeker dat u nooit naar de radio luistert. Want de ether is werkelijk vergeven van een spotje van kopieerapparatenboer Kyocera dat in het kader van een uitgekiende hersenspoelingsoperatie tussen de oren van de kantoorforens wordt geramd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Want ja, een TASKalfa kleurenmultifunctional met Pro Rato Colour System is een kopieerapparaat. Met allerlei extra toeters en bellen weliswaar, maar in essentie een kopieerapparaat. U weet wel, dat gevaarte op de gang met die 839 keuzetoetsen, naast de koffiemachine. Wat zeg ik nu, koffiemachine? Ik bedoel de Jura IMPRESSA J9.3 OTC – TFT met rotary selection (thuis heeft u natuurlijk een veel eenvoudiger Vibiemme Domobar Super Multiboiler met Proportional-Integral-Derivative controller).

(Er zijn waarschijnlijk hele vergadersessies gewijd aan de naamgeving van het apparaat dat uiteindelijk Vibiemme Domobar Super Multiboiler met Proportional-Integral-Derivative controller ging heten. De notulen zouden een goudmijntje zijn voor de heren van Jiskefet.)

Ooit gingen we naar de winkel om een strijkijzer te kopen. In het schap stonden drie modellen waaruit we konden kiezen. Die tijd is voorbij. Nu bestellen we via internet een TEFAL FV5370 Aquaspeed Autoclean 70 met Autoclean Catalys strijkzool. Waarom? Omdat we keuze hebben uit zesendertig modellen die er allemaal even supersonisch uitzien en allemaal een indrukwekkende lijst specificaties hebben. Op zo’n moment gaat de benaming van het apparaat een rol spelen. Dan heet een frituurpan ineens Princess Classic Fry & Keep Warm Castel Friteuse 182666, een blender Moulinex LM125 RED RUBY RANGE MINI MULTI en een elektrische tandenborstel ORAL B D12513 Stages AdvancePower Kids. Gewoon, omdat een ingewikkelde naam op zijn minst suggereert dat we hier met een state of the art-product te maken hebben. Voor complexiteit willen we best betalen, al weten we lang niet altijd wat we er precies voor krijgen.

Ik hoor de reclame voor de TASKalfa kleurenmultifunctional met Pro Rato Colour System op mijn autoradio, die langs twee wegen mijn oren bereikt, namelijk via een speakertje links en een speakertje rechts in mijn dashboard. Ik weet dat er nu hele volksstammen zijn die nu in lachen uitbarsten. Zij hebben misschien een KFC-E1364 3-weg 3-luidsprekersysteem met een 130 mm P.P. geïnjecteerde konuswoofer, een 30 mm midrange en een 12 mm tweeter speaker met 150 Watt piek ingangsvermogen. Dat heb ik niet. Maar ik heb wél een uit-knop op mijn radio, nog altijd het machtigste wapen in handen van mensen die zich niet willen laten imponeren door de technobabbel van apparatenboeren.

________________
Volg HP/De Tijd ook op Twitter!

Onderwerpen