Spring naar de content

Het Grote Volledig Live Geüpdate Voetbaltransferliveblog

Met al die last-minute verschuivingen, verhuizingen en verplaatsingen in het nationale en het internationale topvoetbal, besloot HP/De Tijd in de nacht van vrijdag op zaterdag een liveblog bij te houden waarin alle actualiteiten live worden bijgehouden door een enthousiast team van ervaren journalisten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

01-09, 00:14
Hardnekkige geruchten lijken er op te wijzen dat de transfermarkt zojuist om 00:00 gesloten is. Tenminste, dat melden verschillende media in binnen- en buitenland, waaronder L’Equipe, Marca en het Algemeen Dagblad. Volgens de berichtgeving zouden de laatste transfers precies op middernacht zijn gesloten. De mogelijkheid bestaat dat de transfers die mogelijk ná middernacht tot afronding zijn gekomen, geen doorgang zullen vinden omdat er van een transfer in de wettelijke zin van het woord geen sprake is.

01-09, 00:22
BREKEND. Ook De Telegraaf meldt nu het sluiten van de transfermarkt.

01-09, 00:25
Verschillende Engelse media melden dat er afgelopen nacht vele transfers hebben plaatsgevonden. Met sommige van deze transfers zouden grote sommen geld gemoeid zijn, al loopt de omvang van de genoemde bedragen uiteen. The Daily Mirror meldt op haar website dat het om ‘vele miljoenen’ gaat, The Star spreekt daarentegen over ‘tientallen miljoenen’. Zodra er meer bekend is, melden wij ons natuurlijk weer.

01-09, 00:38
Met het sluiten van de transfermarkt – een bericht dat altijd nog niet officieel door de UEFA is bevestigd – duiken ook de eerste geruchten over transfers die op het laatste moment niet zijn doorgegaan op. De overgang van Wesley Sneijder van Internazionale naar een niet nader genoemde club die hem een tweemaal zo hoog salaris zou bieden, staat bijvoorbeeld op losse schroeven, mede omdat er van die club geen sprake lijkt te zijn.

01-09, 00:56
Een persbericht van Ajax meldt nu ook officieel dat de transfer van niemand helaas niet vóór middernacht is afgerond. Na het stranden van de onderhandelingen met niemand, zal trainer Frank de Boer het moeten doen met de aankopen die de club eerder deze voorbereiding al niet deed.

01-09, 00:58
Ryan Babel is natuurlijk niet niemand, wij feliciteren Ajax dan ook van harte met de terugkeer van deze verloren zoon.

01-09, 01:02
Ruim een uur na het sluiten van het transferwindow lijkt het erop dat ook de overgang van Diederik Samsom naar GroenLinks voorlopig van de baan is. Ook het laatste voorstel – een huur met optie tot koop – is door PvdA-voorzitter Hans Spekman afgewezen. Fractieleider Jolande Sap: "Diederik is doodongelukkig, stond al met z’n koffers in de gang. Dit komt héél hard aan."

01-09, 01:04
Volgens zijn zaakwaarnemer speelt Robin van Persie nog altijd bij Manchester United. "Ja zeg, ik blijf niet aan de gang." Hiermee wijst Van Persie de geruchten dat hij een grote transfer zou maken categorisch van de hand.

01-09, 01:05
Als de geruchten over de onwaarheid van de geruchten rond Robin van Persie inderdaad waar blijken, dan zou dit wel eens het begin kunnen zijn van een zelden gezien domino-effect op de internationale voetbalmarkten. Wanneer Van Persie daadwerkelijk niet is vertrokken, zal zijn oude club (die dan gewoon zijn huidige club blijft) Arsenal géén nieuwe spits aantrekken, waardoor de geruchten rond verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse spitsen mogelijk zullen verstommen. Het geld dat de eigenaars van deze spitsen mogelijk al opnieuw dachten te kunnen besteden, zou op deze manier in kas gebleven zijn.
Hoe het nu precies zit, melden wij u zo snel mogelijk.

01:09, 01:09
De geruchten over Robin van Persie (van 01-09, 01:04) bleken te dateren van twee weken geleden. Onze excuses voor deze vergissing.

01:09, 03:40
Zodra er nieuws is, leest u het nog steeds hier.

01:09, 04:03
Geen nieuws is goed nieuws.

01:09, 04:49
In deze nieuwsluwe holst van de nacht, maken wij bij HP graag van de gelegenheid gebruik om enkele absolute zekerheden over onze belangrijkste voetballers en trainers op een rijtje te zetten.

Ibrahim Afellay vertrekt niet naar PSV, AEK Athene of AIK Stockholm.

Nigel de Jong verhuist naar AC Milan. Dat betekent dat hij waarschijnlijk na vannacht niet meer bij Manchester City zal spelen.

Ruud Brood wordt naar verluidt geen trainer van Liverpool, hij is er zelfs geen seconde mee in verband gebracht. Maar als ze hem vroegen, zou hij best willen. Tenminste, dat gerucht gaat.

01:09, 04:50
Het is officieel! De UEFA heeft zojuist exclusief aan ons laten weten dat de transfermarkt per 1 september, 00:00 gesloten is. Daarmee wordt het belangrijkste gerucht van deze nacht dan toch eindelijk bevestigd. Het is rond.

01:09, 05:17
De laatste berichten zijn dat er hartstikke veel spelers van de ene club naar de andere club zijn verhuisd. Tegelijk zijn er veel méér spelers bij dezelfde club gebleven. Van beide groepen hopen wij u zo spoedig mogelijk een volledig overzicht te geven.