Spring naar de content

Van Gogh’s ‘De Sterrennacht’ met foto’s van de Hubble-telescoop

Van Gogh’s ‘De Sterrennacht’ is een van zijn meest inspirerende schilderijen. Het werk uit 1889 werd eerder dit jaar al eens nagebouwd met ruim 7000 dominostenen, maar is nu ook nagemaakt met echte sterren. Astronoom Alex Parker had een avondje niks te doen en pakte honderd foto’s die met de Hubble-telescoop van de sterren zijn gemaakt en maakte daarmee een heruitgave van het meesterwerk van Van Gogh. Donderdag besteedden De Wereld Draait Door en verschillende kranten nog aandacht aan de ‘babyfoto‘ van het heelal die met diezelfde telescoop werd gemaakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

De echte Sterrennacht is te bezichtigen in het Museum of Modern Art in New York, de versie met foto’s van de Hubble-telescoop kunt u hier bekijken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
De Sterrennacht wordt opgehangen voor tijdelijke expositie in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het doek is afkomstig uit de collectie van het MoMa in New York. De foto is uit 2009