Spring naar de content

Wie slim is, belegt in griekse aandelen

Als ik dit schrijf is het in Athene knap spannend, Angela Merkel is onderweg. Er is een heel gebied van het vliegveld naar de kantoren van de regering afgezet, naar verluidt zijn daarbij 7.000 agenten ingezet. Er wordt gestaakt, er wordt betoogd. Maar niemand weet wat Merkel precies komt doen. Ze zal toch wel wat spiegeltjes en kralen bij zich hebben, voor zover ik weet is ze niet suïcidaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Op de beurs in Athene is het inmiddels al het hele jaar feest, ze geloven daar wel én heilig in de goede afloop. Dat feest is er per saldo maar niet voortdurend, het is allemaal nogal manisch.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook rond het middaguur staat er weer een plus van een kleine 1,5 procent op de borden en daarmee is het de best presterende beurs in Europa. Vandaag, maar ook al het hele jaar. Sinds januari jongstleden steeg het in Athene al zo’n 23 procent, dus dáár had u moeten zijn. Zelf was ik er overigens ook niet dus dat gemengde gevoel kan ik met u delen.

Mocht de trukendoos van Angela leeg blijken te zijn, dan kan het natuurlijk ogenblikkelijk helemaal anders worden. Eerder dit jaar klapte Athene binnen een paar maanden volledig in elkaar. Tussen een top in februari en een bodem in juni zat zomaar een verschil van ruim 40 procent, u zou geruïneerd zijn. Zou u het in juni hebben aangedurfd, dan was uw winst vandaag zelfs zo’n 90 procent.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, DSM, Heineken, KPN, Shell en Unilever en is (even) Long in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter.

Onderwerpen