De tiener die Google nu al 120.000 dollar kostte

Dr. Doom 11 okt 2012 Economie

Pinkie Pie strikes again. Pinkie Pie is de hackers-naam waaronder een Amerikaanse teenager nu al voor de tweede maal een bonus 60.000 dollar verdiende omdat hij een serieuze bug in de browser van Google, Chrome, vond. De eerste 60K verdiende hij op 1 maart van dit jaar.

Google betaalt dat bedrag graag uit, sterker nog, Google heeft een potje van twee miljoen dollar beschikbaar gesteld om te stimuleren dat mensen op zoek gaan naar bugs en ze vervolgens rapporteren zodat Google ze kan oplossen voordat ze grote problemen kunnen veroorzaken. Binnen tien uur na de melding had Google de bug verholpen. Zou Microsoft dat ook vanaf de start hebben gedaan met Explorer, dan zou een hele beveiligingsindustrie nauwelijks van de grond zijn gekomen.

Wie Pinkie Pie is, is nog altijd geheim. Toen hij voor de eerste keer meedeed – en won – had hij geen toestemming van zijn werkgever. Hij is bang dat die het bedrag zal opeisen als bekend wordt wie hij is.

Nog bizarder is dat deze knul al veel eerder een open sollicitatie stuurde naar Google omdat hij er graag wilde werken. Hij wacht nu nog op antwoord. Of hij dan in een kort tijdsbestek 120.000 dollar had kunnen verdienen, dat valt te betwijfelen. Bij Google pakken ze zijn sollicitatie nu alsnog op.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, DSM, Heineken, KPN, Shell en Unilever en is neutraal in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter.

Reageer op artikel:
De tiener die Google nu al 120.000 dollar kostte
Sluiten