Spring naar de content

Zo breekt youtube je hart

De meeste commentaren onder youtube-filmpjes beslaan complottheorieën of gaan over hoe de commentator in kwestie terugverlangt naar de tijden voor Justin Bieber, toen muziek ‘zo veel beter was’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Emma Meelker

Tussen deze stortvloed aan makkelijke en vaak onaardige commentaren ontdekte Mark Slutzky dat er af en toe ook hartbrekende reacties tussen zitten: verhalen van mensen die bij een nummer terugdenken aan een mooie of vreselijke gebeurtenis in hun leven.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hij noemt zijn verzameling “amazing nuggets of humanity”. Op zijn blog vind je bijvoorbeeld een herinnering aan de Vietnamoorlog, aan een kindertehuis in Noord-Engeland, bergen verhalen over verloren liefdes en een enkel optimistisch berichtje over liefde die wel voor altijd bleek. Luister het liedje erbij en je wordt er bijna zelf een beetje melancholisch van.

Neem hier een trip down memorylane met deze onrustige zielen.