Vrouwen kunnen we ook afschaffen
Binnenkort zijn vrouwen ook niet meer nodig. Vrouwen zijn eigenlijk al heel lang niet meer nodig, maar nu steeds minder.
Naast het feit dat mannen de wereld zo’n beetje overgenomen hebben, alle hoge posities bekleden en het geld beheren, het grootste gedeelte van de kunst en de oorlogsmisdaden op hun naam hebben staan, het grootste gedeelte van de wereld hebben volgebouwd, de verste sprongen uit de ruimte hebben gemaakt, kunnen ze tegenwoordig ook koken.
Dankzij andere mannen zoals Herman den Blijker en Gordon Ramsey werd zelfs koken iets voor stoere mannen. Vaders brengen hun kinderen naar school, beter dan moeders, want ze komen op tijd. Ze weten hoe je een baby de fles geeft, hoe de wasmachine werkt en hoe je een gat in een broek repareert. Een beetje moderne man kan het haar van zijn dochter voor de zwemles in een vlecht doen. Mannen kunnen hobby’s, vriendschappen, kinderen en werk combineren en hebben daarover bovendien nooit gezeurd. Ze zijn niet meer bang voor de therapeut of de coach, ze kunnen Twitteren en ze hebben zélfs geleerd te praten over hun gevoelens.
Puur voor de sier
Het feit dat er überhaupt nog vrouwen bestaan, is puur voor de sier. Ze ogen wat leuker. “Vrouwen zijn sukkels geworden. Echt. Ze zijn zelfs te dom om te kunnen profiteren van het feminisme.” Aldus Herman Brusselmans in een interview in de zojuist uitgekomen Playboy. Het feit dat Vijftig tinten grijs zo’n succes is, daar aan heeft hij de ‘vliegende schijt’. “Het is slecht geschreven, het gaat nergens over, maar dat wordt dan ‘het boek waar de vrouw op zat te wachten’ genoemd. Wat in dat boek staat, stond al in de Playboy van 1952.”
Op de foto staat Brusselmans met twee blote vrouwen waarop andere mannen zich kunnen aftrekken. Voor seks hebben mannen, sinds de porno-industrie zijn intrede heeft gedaan, al helemaal geen vrouw van vlees en bloed meer nodig. In de Volkskrant stond op 12 oktober jl. een verhaal over het Playboy-interieur en hoe Hugh Hefner eigenlijk aan het begin stond van een interessante ontwikkeling: een wereld waarin mannen ook over gadgets willen lezen, ook van winkelen houden, van stijlvolle kleding en van mooie interieurs. In 1952 al. Een blad als HP/De Tijd drukt al sinds jaar en dag, ondanks protestkreten van vrouwelijke redacteurs zoals ondergetekende, bij voorkeur foto’s van mannen af.
Het grappigste aan vrouwen is nog dat ze over te weinig humor en zelfrelativering beschikken om dit te kunnen inzien. En dus schrijven ze boeken zoals het onlangs verschenen The End of Men en blijven ze roepen dat ze ooit de baas zullen worden. Ooit zullen ze de wereld overnemen. Het duurt alleen nog even… Wat ze niet begrijpen, is dat ze al zo lang we ons kunnen heugen slechts in de marge bestaan.
Dit is een tweeluik. Het eerste deel getiteld ‘Het einde van de man breekt aan’, kunt u hier lezen.