Spring naar de content

De vrouwen van Mitt Romney

Mitt Romey zei het dinsdag tijdens het tweede verkiezingsdebat tussen neus en lippen door: I’ve got binders full of women.In de zaal werd nauwelijks op de uitspraak gereageerd, maar op internet ontplofte er een klein bommetje en sprak iedereen erover.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Ter verduidelijking: Romney vertelde dat hij als gouverneur van Massachusetts op zoek was naar vrouwen voor een nieuw kabinet, maar dat er alleen mannen hadden gesolliciteerd. Hij vroeg enkele vrouwenorganisaties om op zoek te gaan naar geschikte vrouwen, waarop hij zei: ‘ze brachten ons mappen vol met vrouwen.’

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Voor het einde van het debat had de quote van Romney twintig fanpages op facebook (waarvan dit de grootste is), met meer dan 200.000 likes. Het twitteraccount @Romneys_Binder had voor het eind van het debat meer dan twaalfduizend volgers en enkele creatievelingen hebben deze website gemaakt, inmiddels ook al door tienduizenden mensen bekeken. Lang leve de inhoud.