Mea Culpa BV biedt topsporters een bekentenis op maat

De tijden dat men als topsporter kon volstaan met een simpel ‘Ja, ik heb geslikt’ liggen achter ons. En gelukkig maar! De sportwereld staat niet stil en dat geldt ook voor de bekentenissenbusiness. Dat vraagt om een nieuwe, professionele aanpak.

Stel, u bent een topsporter of ex-topsporter en op een dag speelt uw geweten op. In eerste instantie bent u verrast, u was bijna vergeten dat u iets als een geweten had. (Geweten – dat weten wij van Mea Culpa BV maar al te goed – is slechts ballast waar je vanaf moet, als je tenminste de top wilt bereiken.)

U heeft iets op uw lever, maar wat? Tot u opeens denkt aan die EPO-ampullen die onder uw tuinhuis begraven liggen, aan die twee ton in briefjes van tien die u kreeg om één keertje een bal door uw benen te laten rollen of die keren dat u een blessure fingeerde om er met uw minnares een weekendje tussenuit te kunnen.

Allemaal abject, mogelijk zelfs infaam, maar zo gaat dat nu eenmaal, in de top. U wilt open kaart spelen, of toch tenminste die schijn wekken, want u moet ook dóór – topsporters willen altijd door, daar hoeft u ons van Mea Culpa BV niets over te vertellen.

Wat nu gedaan?

Neptranen en een verstikte stem
Tot voor kort zat er dan weinig anders op dan een bevriende journalist bellen en hopen dat de schande na publicatie niet langer dan een week of twee zou duren. Wie iets te besteden had, zette een persconferentie op poten, liet zijn advocaat wat verdrietige zinnen over ‘onmenselijke druk’, ‘machocultuur’ en ‘diepe schaamte’ onder elkaar zetten, oefende op z’n door tranen verstikte stem en hoopte dat de kous daarmee af zou zijn. Was vaak ook zo. Toen wel.

In 2009 kon je nog volstaan met tranen en een verstikte stem (Yuri van Gelder)

De moderne tijd echter vraagt meer, van u én van uw ondersteunende team. In een wereld waarin iedereen zijn eigen zender is, hoeft u geen journalist meer in te schakelen om uw schokkende bekentenis te doen. Het plaatsen van een brief op uw website of uw Facebookpagina is vaak al voldoende. Verschillende wielrenners gingen u voor.

De inhoud van zo’n brief luistert echter nauw: wat zeg ik, wat houd ik voor me, waar kom ik mee weg en wat kan me later nog in de problemen brengen? Hoe houd ik mijn baan zonder het achterste van mijn tong te laten zien? Dat zijn dilemma’s, afwegingen vol morele haken en ogen, keuzes die niemand wil maken.

Daarom doen wij van Mea Culpa BV dat voor u!

Drie bekentenispakketten 
Mea Culpa BV is een samenwerkingsverband van enkele jonge, ambitieuze juristen met een schat aan ervaring met hele en halve waarheden. Wij zijn hét adres voor een bekentenis op maat.

Reed u jaren bij de Rabobank-ploeg en testte u nooit positief? Mea Culpa!
Gokte u als scheidsrechter enthousiast op uw eigen wedstrijden zonder dat het uitkwam? Mea Culpa!
Zag u als schaatser dingen die niet door de beugel konden en drukt dat op uw gemoed? Mea Culpa!
Was u ooit wielerjournalist zonder een greintje wantrouwen? Mea Culpa!
Schaakte u ooit met een computertje op uw polshorloge? Mea Culpa!
Dartte u wel eens nuchter, of kende u mensen die zich daaraan schuldig maakten? Mea Culpa!

Mea Culpa BV biedt drie bekentenispakketten aan*:

• DE BASISBEKENTENIS: uw bekentenisbrief gebruiksklaar voor site of krant (&2,50 per woord) en één middag halvewaarhedentraining van ons juridische team.

• DE BEKENTENIS XL: uw bekentenisbrief gebruiksklaar voor site of krant (&2,25 per woord), twee middagen schuldbewustzijnsoefeningen o.l.v. een gediplomeerd yogi óf één kort geding tegen medium naar keuze.

• DE BEKENTENIS DELUXE: uw betekenisbrief gebruiksklaar voor site of krant (slechts &2,- per woord), een week intern met onze beste mensen die u alles vertellen over het hoe en wat van met mate getuigen, één middag schuldbewustzijnsoefeningen o.l.v. een gediplomeerd yogi én één kort geding tegen medium naar keuze.

Wij hopen u snel bij Mea Culpa BV te mogen begroeten. En bedenk altijd: eerlijkheid is zilver, de halve waarheid is goud!

Met warme groet,

Namens Mea Culpa BV,
Mr. Bram Moszkowicz

* Informeert u ook eens naar onze decemberaanbieding! Twee bekentenissen voorkoken, één bekentenis betalen!

Reageer op artikel:
Mea Culpa BV biedt topsporters een bekentenis op maat
Sluiten