Spring naar de content

RTL en de bierviltjes van Rutte en Samsom

RTL, het omroepbedrijf dat bij de overheid, afgezien van enkele actiegroepen, zo ongeveer de meest gevreesde gebruiker van de WOB is, dreigt Rutte met een kort geding. RTL wil alle informatie rond de totstandkoming van de aanstaande kaalslag met de zorgpremies inzien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Ik ben daar enorm voor. Want het wordt ontluisterend. Niet zozeer voor mij, ik heb een zodanig ongeloof in het politieke bedrijf dat ik al jaren niet meer stem. Ik neem het geuite ongenoegen in mijn omgeving daarover op de koop toe, ik verkwansel mijn democratische rechten. Probleem is dat ik er maar niet in slaag ook maar een glimp van die rechten te zien. In de praktijk is het mijn recht om te stemmen op de man of vrouw met de meest aansprekende verschijningsvorm, liefst ook nog met het meest plausibele verhaal. Dat is democratie, ik vind dat prima en laat het graag aan u over. U kunt dat ook zonder mij.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bij de presentatie van het regeerakkoord werd er onder meer een groot compliment gemaakt aan ambtenaren op ministeries en bij het Centraal Plan Bureau. Die zouden avonden en weekenden hebben doorgewerkt aan de doorrekening van allerlei plannen, waaronder de bom die het plan voor de zorgpremie is. Niemand kwam op het idee de bom onschadelijk te maken, er werd ogenschijnlijk hersenloos gerekend. Het CPB vergeleek het effect niet met de bestaande praktijk maar met maatregelen die het ook niet gehaald zouden hebben. Het Kunduz-akkoord. Opmerkelijk, daar zitten toch knappe koppen. Denken we.

Ik denk niet dat Rutte de onderbouwing vrijwillig gaat geven, dat zou te genant worden. Hij doet er beter aan de bierviltjes te overhandigen die hij misschien nog ergens heeft van die vriendschapsdiners met Samsom in die leuke Haagse Indonesische toko. Die zouden we direct geloven.