Spring naar de content

HP/De Tijd 07, november 2012: Vrouwenhandleiding, VVD en SP en Ad(je) van den Berg

Vrouwen zijn vaak best ingewikkeld, en dan hebben ze ook nog last van allerlei fysiek gedoe. Niemand praat daar ooit over. Speciaal voor de mannen staat er deze maand een vrouwenhandleiding in HP/De Tijd. Maar er staat nog meer in het novembernummer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Klik op het onderstaande plaatje om HP/ De Tijd 07 te bekijken.

 

Verwen uw hersenen en koop dit rijkelijk gevulde nieuwe nummer van HP/De Tijd of nog beter: neem een abonnement!

Dubbelinterview: Fleur de Beaufort versus Ronald van Raak. De kiezer heeft gesproken: het liberalisme en het socialisme zullen voorlopig de toon zetten in Den Haag. Maar kunnen ze ook samenwerken? Een gesprek tussen Fleur de Beaufort van de liberale Telderstichting en SP-Kamerlid Ronald van Raak. “Op sommige punten staan SP en VVD dicht bij elkaar.”

Plus: De alcohollobby. Het is al jaren bekend dat alcohol schadelijk is voor de hersenen van jongeren. Toch verhoogt Nederland de minimumleeftijd van voor de drankverkoop nu pas van 16 naar 18 jaar – als een van de laatste landen van Europa. Over de lange arm van de alcohollobby: ‘Het is één groot machtsblok.

Interview met Francesco Giavazzi. De Nederlandse bevolking wordt stelselmatig voorgelogen door mensen als Mark Rutte en Klaas Knot. Helaas kunnen die niet anders, zegt de Italiaanse econoom Francesco Giavazzi. ‘Na de verkiezingen gaan de Grieken eruit.

Plus: Ook de expat moet inleveren. Ze baadden in weelde, als compensatie voor het barre leven zonder drop en pindakaas. Maar door de crisis en globalisering raken Nederlandse werknemers in den vreemde hun riante emolumenten kwijt. De ervaring is de beloning, heet het nu.

Plus: Superbejaarden. Een 93-jarige tophardloper en een 100-jarige wereldkampioen discuswerpen – zo willen we allemaal wel oud worden. Hoe kan de wetenschap ons daarbij helpen?

De terreur van de ‘like’-knop. Zit u ook de hele dag van alles te liken op Facebook? Vindt u het ook fijn om geretweet te worden? We zijn in een heuse jurysamenleving terechtgekomen. Voortdurend nemen we elkaar de maat. Maar is de wereld wel onder te verdelen in ‘leuk’ en ‘niet leuk’?

Plus: Zelfportret. Ron Blaauw is chef-kok en eigenaar van het naar hem vernoemde restaurant in Amsterdam, met twee Michelinsterren. Sinds deze maand kookt hij ook bij evenementen in de ArenA.

Plus: Bloedverwanten – Hans en Wouter Klok.

Interview Ad(je) van den Berg: Hij speelde stadions plat met Vandenberg en Whitesnake. Daarna werd het stil rond Ad van den Berg. Nu is de gitarist terug. De rockicoon over groupies, het gemekker van Coldplay en zijn lange pauze. ‘Ik wilde mijn dochter zien opgroeien.’

Plus: Kort verhaal van Thijs de Boer – We waren koningen.

Plus: Life of Pi. Life of Pi, het schipbreukverhaal over een Indiase jongen en een Bengaalse tijger, werd altijd volstrekt onverfilmbaar geacht. Tot nu toe. Een exclusief voorproefje in New York, plus een gesprek met Hollywoods onbekendste hoofdrolspeler ooit: Suraj Sharma.

Bubbels: Jojanneke van den Berge drinkt champagne met Filemon Wesselink. “Voor Jort Kelder schijt ik in m’n broek.”

Plus: Culinair. Intelligent eten.

Plus: Autotest. Autojournalist Hein van Dam en fotograaf Raimond Wouda maken een testrit in een Jaguar XF.