Spring naar de content

Wetenschap: Facebook veroorzaakt stress, angst en slapeloosheid

Het is allemaal de schuld van Facebook en vroeger was alles beter. Maar dat wist u al. Gelukkig is het nu ook wetenschappelijk bewezen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas

Natuurlijk onderhoud je via Facebook vriendschappen met mensen die je anders uit het oog zou verliezen en blijf je op de hoogte van velerlei levens zonder ellenlange telefoongesprekken en dito telefoonrekeningen.

Maar Facebook is inmiddels veel meer dan een plek waar je met wat schoolvrienden kletst, flirt en wat dies meer zij. Ook papa en mama kijken mee, je collega’s en je baas wellicht. Wie op Facebook in een pittige discussie terechtkomt doet dat dus meteen en public. Als je in zo’n situatie terechtkomt die je liever voor (een groot deel van) je Faceboekvrienden verborgen had willen houden kan dat flink wat stress opleveren concludeert Ben Marder, onderzoeker aan de universiteit van Edinburgh.

En dan hebben we het dus nog niet over de stress die Facebook op kan leveren als je toevallig wat teveel mensen uitnodigt op je feestje. Of de (Facebook)ruzie die tot een dodelijk slachtoffer leidde.

Lees hier meer over het onderzoek.