Spring naar de content

Het Twitter Jaaroverzicht (en maak er zelf een)

Het is december, het einde van het jaar in zicht, dus worden we overstelpt met jaaroverzichten en ‘Nederlander van het jaar‘ verkiezingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Naast de nieuwsoverzichten van traditionele media worden de overzichten van sociale media steeds belangrijker. Want dat social media events nieuws kunnen worden, weten we sinds de rellen in Haren. Twitter heeft inmiddels een jaaroverzicht online, waaruit blijkt dat het meest betwitterde evenement van 2012 de Olympische Spelen is, en dan Usain Bolt in het bijzonder. Tijdens zijn 200 meter race in Londen werden er 80.000 tweets per minuut (!) aan besteed. En Barack Obama wist een nieuw record retweets te zetten met de veelbesproken omhelzingsfoto: 810.000 keer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bekijk het uitgebreide overzicht op de website van Twitter.

Benieuwd wat uw eigen hoogtepunten waren op de social media? Vizify stelt uw eigen jaaroverzicht samen aan de hand van uw meest gelikete facebookupdates, uw meest geretweete tweets en meest besproken foto’s. Maak hier uw eigen social media- jaaroverzicht.