Spring naar de content

HP/De Tijd 08/09, december 2012: Remco Campert verstript door Dick Matena!

Striptekenaar en scenarist Dick Matena verzorgt het kerstgeschenk van dit jaar. Hij heeft het korte verhaal ‘De jongen met het mes’ van Remco Campert verstript, als exclusieve bijlage bij het kerstnummer van HP/De Tijd. Maar wat staat er in het blad?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Klik op het onderstaande plaatje om HP/ De Tijd te bekijken.

Koop hem dus snel, of nog beter, neem een abonnement!

 

Interview: Mona Keijzer. Ze was wethouder in Purmerend, maar werd naar Den Haag gehaald. Want Mona Keijzer is een babe: jong, slim en nog vijfvoudig moeder ook. Gaat ze haar zorgenkindje CDA redden?

Plus: Het tragische leven van Edith Mastenbroek. PvdA-politica Edith Mastenbroek (1975-2012) was een hemelbestormer. Betrokken bij alles en iedereen, vurig van plan om de wereld mooier te maken. Maar goed voor zichzelf zorgen kon ze niet. Een reconstructie.

Plus: Politieke blunders. Flaters van het kaliberVVD steunt inkomensafhankelijke zorgpremie‘ zijn van alle tijden. Maar alle tekenen wijzen erop dat het aantal Haagse stommiteiten de komende jaren zelfs nog gaat toenemen.

Interview: Marike Stellinga en Martin Sommer. Ze zijn de blikvangers van hun kranten inzake de eurocrisis. Maar verder verschillen Marike Stellinga (NRC) en Martin Sommer (Volkskrant) in bijna alles. Debat over naïeve politici, belerende economen en die vermaledijde euro. ‘Ik vind mijn argumenten óók niet overtuigend.’

Plus: Bankieren. Oog in oog met Knab-oprichter René Frijters. De uitvinder van de woekerpolis stak geld in een nieuwe bank. Pardon, Knab. ‘Onze reputatie al op voorhand besmet door moederbedrijf Aegon? Welnee, dat is vooral jouw persoonlijke ding.’

Plus: Interview met David Quammen. SARS, Q-koorts en vogelgriep zijn nog maar voorproefjes van wat de mensheid te wachten staat als een dierziekte verandert in een killervirus dat het op ons heft voorzien. De Amerikaanse journalist David Quammen schreef een spannend verslag van de strijd tegen de volgende wereldwijde epidemie.

Relatie: Het kan tien keer beter. December is het moment om te besluiten dat het volgend jaar anders moet. Ook in de liefde. Want heus, uw relatie kan best leuker. Wij zetten tien goede voornemens voor u op een rij.

Plus: Afrikaans dagboek van Bert Koenders. Bert Koenders leidt de VN-missie in Ivoorkust. Speciaal voor HP/De Tijd doet hij verslag van zijn werk in een straatarm, levensgevaarlijk maar toch ook heel vrolijk land. ‘Soms wint de mens het van de diplomaat.’

Plus: Leervertelling – liefde in Amsterdam-Zuid. Ze is van alle tijden, de ongelukkige vrouw die haar heil zoekt in de armen van een koene, sterke man. Madame Bovary leeft, en dat niet alleen, ze is overal. Kijk maar in de bladen – haar naam is Estelle Cruijff.

Plus: Bloedverwanten – Robert en Priscilla Kranenborg.

Zooey Deschanel: Mary Poppins 2.0. Droommeisje. Comédienne. Muzikante. Een serieus leukje. Zooey Deschanel is het allemaal. Een hele metamorfose voor het licht autistische dikkerdje dat ze vroeger was. Tijd voor een nadere kennismaking vanuit Los Angeles.

Plus: Nop Maas. Held of roddelnicht? De verschijning van het laatste deel van de Reve-biografie is niet onopgemerkt gebleven. ‘Een vunzig boek’, vindt de een. ‘De auteur verdient een standbeeld’, zegt de ander. Een kleine biografie van de biograaf.

Plus: Hemelpost voor Sylvia Kristel, Joop van Tellingen, Gerrit Komrij, Adam Yauch en Klaas Carel Faber.

Interview: Jojanneke van den Berge drinkt bubbels met EO-presentator Tijs van den Brink. Van den Brink niet jaloers op Pauw en Witteman. Nou ja, soms dan, als ze Samsom en Rutte samen aan tafel hebben. ‘Maar ik zou niet het hele jaar kunnen doen wat zij doen. Ik zou mijn kinderen nooit zien, die zijn echt belangrijker dan mijn werk.’

Plus: Kees Torn over geven en nemen. ‘Zonder nemers dreigt een altruistische wapenwedloop.’