Opvolger Robbert Dijkgraaf? 20-jarige Floor Sietsma jongste promovendus ooit

In Erik van den Boom dachten we de opvolger van de naar de VS vertrokken professor Robbert Dijkgraaf gevonden te hebben, maar hij besloot op 14-jarige leeftijd zijn academische carriere op te schorten om zich op de dancemuziek te storten onder zijn alter ego Erik Arbores. 

Gelukkig kunnen we nu de hoop vestigen op de briljante Floor Sietsma (foto). Zij koos op 12-jarige leeftijd (jongste ooit) voor de wetenschappelijke wereld en heeft er ook na acht jaar nog lang niet genoeg van. Vandaag promoveerde ze als 20 (wederom: jongste ooit) bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) van de Universiteit van Amsterdam op de beïnvloeding van verschillende communicatievormen op gezamenlijke kennis. Ze begon op 17-jarige leeftijd aan het onderzoek, en had slechts 2,5 van de 4 jaar nodig om te kunnen promoveren.

De Nerd van het Jaar 2012 blijft de komende tijd als onderzoeker aan het CWI verbonden en is bovendien nog maar een bachelorstudie Pedagogische Wetenschappen begonnen. Gelukkig voor Floor is de langstudeerboete teruggedraaid!

Reageer op artikel:
Opvolger Robbert Dijkgraaf? 20-jarige Floor Sietsma jongste promovendus ooit
Sluiten