Spring naar de content

The Voice of Holland finale survivalkit

Het is u vast niet ontgaan, vanavond is de finale van The Voice of Holland. Dat betekent dat er op zijn minst 3 miljoen medelanders vanavond per se voor de beeldbuis plaatsnemen. Met u erbij. U, die het een verschrikkelijk programma vindt -ook al kunt u dat nergens op beoordelen omdat u het nog nooit heeft gezien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas

Om de lieve vrede te bewaren kijkt u mee vanavond, en wilt u zich kunnen mengen in de discussie. Maar hoe? Hieronder enkele oneliners die u over de kandidaten te berde kunt brengen, waaruit uw interesse en kennis van The Voice of Holland blijkt. Wel eerst even uitvinden of u gesprekspartners de kandidaat in kwestie leuk of juist niet leuk vinden!

Leona Philippo
+ “Ik weet nog dat ik haar in Aïda zag, ik denk een jaar of 10 geleden, en toen kon je al horen dat ze een dijk van een stem had.”
 “Wie gaat er nou tijdens The Voice trouwen? Dan ben je toch niet serieus met je vak bezig?!”

Johannes Rypma
“Hij werkt gewoon nog steeds als monteur van tuinmachines! Heerlijk, die ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit. En dat rauwe randje, super!”
 “Pff, nu al een artiestennaam, wat een kapsones! Ik bedoel, eigenlijk heet ie gewoon Rijpma, maar dat kunnen ze in het buitenland niet uitspreken ofzo? Wat een onzin!”

Floortje Smit
+ “Ik gun het haar zooo erg! Bij Idols verloor ze de finale vanwege stemproblemen en nu zit ze alweer aan de antibiotica vanwege een keelontsteking.”
“Ah, de vrouwelijke Joop Zoetemelk van de talentenshows! Altijd in de finale, nooit wat winnen, net als bij Sterren dansen op het IJs en Idols en de Soundmixshow. Je moet er gewoon staan op het moment dat het erop aankomt.”

Ivar Oosterloo
“Wat een muzikant! Hij weet van ieder commercieel baggernummer een grandioze versie te maken. Eerst Hit Me Baby One More Time en nu die ene van Justin Biebers Baby. Love it!”
“Als je, doordat je in de spotlights komt te staan, zo van de kaart bent dat je je hand verbrijzelt door hem in een machine te steken op je werk in een metaalfabriek, ben je duidelijk niet geschikt voor het artiestenleven.”

Steel de show: doe de Marco
Maar wilt u echt de show stelen, doe dan ‘de Marco’. Die gaat als volgt: kruis uw handen voor uw borst, sluit uw ogen, buig een beetje schuin naar voren en trek uw wenkbrauwen op alsof u bijna moet niezen. Even oefenen voor de spiegel met een ouwe Voice aflevering erbij, succes gegarandeerd!

Even oefenen (vlnr): Ivar Oosterloo, Leona Philippo, Floortje Smit en Johannes Rypma