Spring naar de content

Dit zijn de kersthits van 2012

Wordt u ook gek van elke dag weer diezelfde kerstliedjes op Skyradio?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

De meeste hits gaan al zó lang mee, inmiddels kennen we Wham, Mariah Carey, Band Aid en Slade echt wel een keer. Maar het valt niet mee om een klassieker toe te voegen aan dit lijstje, zo blijkt. Elk jaar komen er talloze nieuwe liedjes en albums op de muzikale kerstmarkt in de hoop ingepakt onder een kerstboom te belanden, maar de meeste liedjes belanden al snel bij het vuilnis of krijgen een tweede (kortstondig) leven via een kerstmarkt.

Dat komt natuurlijk omdat het niveau, hoe zeg je dat, wisselend is. Maar het kerstlied is een genre op zichzelf. Van up-tempo tot mierzoet, zolang er maar kerstbellen te horen zijn, sneeuw te zien is, of op zijn minst een kerstman of -muts, gelden andere regels ten aanzien van kwaliteit.

Ook dit jaar zijn er wel heel pogingen gedaan, de een meer geslaagd tot minder. Hierbij onze volledig subjectieve keuze:

Geen F**k You! voor Cee Lo Green tijdens kerst dit jaar, maar een kerstalbum met onder andere een smaakvolle (kan dat?) reproductie van All I Want For Christmas is You

Kerst in Rotjeknor met The Kik:

Met Colbie Caillat uit Malibu, California, zouden wij ook wel kerst in het zand willen vieren:

Wij verwachten niet dat Henk Temming met Witte Kerst een even grote hit gaat scoren als met Ik ben tot zeker sinterklaas niet. Maar goed, het is wel Henk Temming natuurlijk.

Wel erg zoet enzo, maar wat verwacht je van een Grease-reunion tussen Olivia Newton John & John Travolta:

‘De kerstboom staat te pronken, met zijn ballen en zijn piek’. Lekker swingen deze kerst met Wolter Kroes:

Ook de Backstreet Boys are Back deze kerst!

Blink 182, de vrolijke punkrockers van All the Small Things komen met een kerstliedje, klein en gevoelig:

Wat ons betreft toch de grootste aanrader: Uninvited van One Gift. Een formatie van (ex-)daklozen uit Rotterdam die voor KiKa (en zichzelf) een single hebben opgenomen. En als Willibrord Frequin dan nog een hoofdrol speelt in de clip zijn wij om! Voor 99 cent te downloaden via iTunes.

Merry Christmas!

Onderwerpen