Spring naar de content

Het einde der tijden (3): Berichten van de berg Bugarach

Vrijdag 21 december vergaat de wereld. Of niet? Nederland is verdeeld. Wij spraken enkele mensen die wél geloven in de voorspelling van de Maya's. Drie verhalen: over een reddingsboot, het leven in 'De Nieuwe Tijd' en de berg Bugarach.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

3. Berichten van de berg Bugarach (slot)

Nederlanders Kees van der Bas en Jaap Rameijer wonen allebei in de buurt van de Franse berg Bugarach. Een 'heilige berg' noemt men het; de mythe gaat dat er ufo's uit de berg zullen komen die de mensen zullen redden als het einde der tijden aanstaande is. 'Onzin', zegt Van der Bas. 'De berg heeft mystieke krachten', zegt Rameijer. Ze schreven elk een beschouwing.

Kees van der Bas: 'Voor mij geen apocalyps'

Wat gebeurt er toch allemaal op die vermaledijde Bugarach, die zogenaamde heilige berg? Pastoor Philippe Guittard uit Limoux vindt de mythe over de berg, net als ik, grote onzin. Hij hield in zijn église een donderpreek over al die simpele, bijgelovige zielen die dit soort verhalen serieus nemen.

En hij laat het niet bij kritiek alleen. Vanavond trekt hij zijn soutane uit en bindt een keukenschort voor. U kunt de ‘Maya-apocalyps’ doorbrengen tijdens een gratis maaltijd gekookt door de pastoor. Het hoofdgerecht is wild zwijn, geschonken door de jagers. Ieder is welkom, arm of rijk, gelovig of ketter. Er geldt slechts één gebod: geen grappen over het Laatste Avondmaal!

Geen reden tot paniek dus. Dat is een geruststellend en tegelijk nietszeggend zinnetje. Er is, welbeschouwd, nooit reden voor paniek. Al helemaal niet in tijden van rampspoed. Maar toch hou ik me er maar aan vast. Vandaag dus geen apocalyps voor mij. En ook niet voor pastoor Guitard; die predikt komende week weer heerlijk vertrouwd over de onbevlekte ontvangenis.

Jaap Rameijer: De mythen rond de berg Bugarach

De Bugarach is een bijzondere berg. Het is een berg die buitengewoon veel energie uitstraalt. Zo veel zelfs dat sommige mensen de beklimming halverwege moeten staken en niet verder kunnen. Of niet in de buurt van de berg kunnen wonen, omdat ze de hoge energie niet kunnen verdragen.

Maar dat is niet alles. De berg zou één van de vijf grote UFO-bases op aarde zijn. En er zijn diverse betrouwbare mensen geweest, waaronder mijn eigen dochter, die ook werkelijk Ufo’s hebben gezien. In het echt. Schotels, blauw/metallic van kleur. Veel meer mensen, waaronder ikzelf, hebben regelmatig grote ruimteschepen gezien die tegen de berg aan “hingen.” Of kleinere Ufo’s. Keurig netjes in een lijn, als vliegtuigen voor de landing op een luchthaven.

De berg zou een vulkaan zijn die 65 miljoen jaar geleden is uitgebarsten, en waarvan de top vervolgens omgekeerd op de berg is teruggevallen. Een mekka voor geologen. Een berg waar de Ark van het Verbond begraven zou zijn. Of waar Maria Magdalena en misschien zelfs Jezus begraven zouden liggen. Een berg die een doorgang vormt naar andere dimensies. Of een poort naar een andere wereld, naar Agartha.

Waarom nu juist deze berg, of de streek rond de berg, gespaard zou worden wanneer de rest van de wereld vergaat? Dat weet ik niet. Maar als ik dan toch naar verklaringen zou moeten zoeken, zou het kunnen dat deze berg en deze streek een Heilig Gebied zijn. Wie weet zorgt de hoge energie er wel voor dat de omgeving energetisch bij elkaar gehouden wordt, en beschermt het sterke magnetische veld het gebied tegen desastreuze zonnewinden en zonnevlammen.

Maar dat is allemaal puur giswerk.

Lees hier deel 1 en deel 2.

Onderwerpen