Spring naar de content

Tien verloren jaren dankzij de Serieuze Mensen

De Federal Reserve (Amerikaanse equivalent van de Nederlandsche Bank) bracht recentelijk zijn economische vooruitzichten. Wat me opviel was dat ze een hoge werkeloosheid verwachten tot zelfs het vierde kwartaal van 2015; verder gaan hun voorspellingen niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Krugman

Dat houdt in dat de Fed nog grote werkeloosheid verwacht, ruim negen jaar na het begin van de Grote Recessie. En dan te denken dat de Fed steeds te optimistisch is geweest.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat wijst op een vreselijk falen van de beleidsmakers- en niet alleen die bij de Fed, natuurlijk.

Ik weet dat ik heel sarcastisch ben geweest over die Heel Serieuze Mensen, die het allemaal zo goed weten, maar bedenk dit wel even. Toen er een economische crisis begon kon je in de schoolboeken van de macro-economie precies lezen hoe erop te reageren, maar die invloedrijke mensen kozen ervoor daar niets mee te doen en in plaats hiervan obsessief met het begrotingstekort aan de gang te gaan en de werkgelegenheid te negeren. Het resultaat is een enorme economische en menselijke ramp.

Onderwerpen