Voorkom een kater, eet asperges

Is oud & nieuw uitgelopen op een drinkgelag, met als gevolg dat u het nieuwe jaar bent begonnen met een stevige kater? Foei en jammer, maar wellicht in de toekomst niet meer noodzakelijk mits u de juiste voorbereidingen treft.

Natuurlijk weten we dat het drinken van water gedurende de avond helpt om de kater te verhelpen, maar dat vergeet u natuurlijk in de loop van de avond. Het wachten is dus op die ene pil, dat ene drankje of die gouden tip die u in alle nuchterheid aan uzelf kunt toedienen ter voorkoming van een hangover.

Die is er misschien nog niet, maar wat in ieder geval blijkt te helpen is het eten van asperges, ontdekten Koreaanse wetenschappers. De asperge blijkt aminozuren en mineralen te bevatten die levercellen beschermen tegen giftige stoffen, alsmede de afbraak van alcohol versnellen.

De koningin van de groente stond al bekend als medicijn tegen bijensteken, hartproblemen, duizeligheid en tandpijn, maar daar kan nu dus het anti-kater medicijn aan worden toegevoegd. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om ook buiten het aspergeseizoen over het witte goud te beschikken, want dat duurt slechts een paar maanden.

Reageer op artikel:
Voorkom een kater, eet asperges
Sluiten