Spring naar de content

Kies de meest krasvrije polderdiva

De brandende kwestie van deze maand betreft de vraag welke Nederlandse 45plus-vrouw er het best in slaagt zichzelf te blijven positioneren als eeuwig jonge femme fatale annex krasvrije polderdiva. Onze voorselectie ziet u hieronder. Stemmen doet u onder dit artikel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roelof Bouwman

Patricia Paay (1949)
Eerste Nederlandse zangeres die – in 1973, toen nog als frontvrouw van de Rotterdamse rockformatie Heart – topless poseerde in een poging de platenverkoop te stimuleren. Werd in de jaren tachtig Star Sister en wederhelft van Veronica- boegbeeld Adam Curry, vijftien jaar haar junior. Na een langjarig verblijf in de VS en Engeland alsmede een heuse realitysoap (Adam’s Family) ging het stel in 2009 uit elkaar. Nog datzelfde jaar stond Paay, inmiddels zestig, in het kerstnummer van Playboy: als de oudste playmate ooit.

 

 

Connie Breukhoven (1951)
Brak begin jaren tachtig onder de artiestennaam Vanessa door als zingend en acterend Busenwunder, maar was ook toen reeds de dertig gepasseerd. Trouwde in 1987, drie jaar na haar laatste toptienhit, met Free Record Shoptycoon Hans Breukhoven, met wie ze tot 2009 Neerlands meest besproken glamourstel vormde. Zwaaide tevens de scepter over een eigen beautycentrum met de geruststellende naam Clinic for Injectables en deed in 2010 een vermetele poging tot softjazz an- nex elevator music op het album Just Conny.

 

 

Anita Witzier (1961)
Enig kind van een Nederlands hervormde begrafenisondernemer uit de Alblasserwaard. Maakte in de jaren tachtig furore als omroepster van Veronica, maar stapte later over naar de KRO, waar ze scoorde met onder meer Hints, Tien voor Taal en Memories. Won in 2007 de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste vrouwe- lijke televisiepersoonlijkheid van het jaar. Mag graag de doorgewin- terde vamp spelen. Zo hing Witzier in 2009, op 47-jarige leeftijd, poedelnaakt in duizenden bushok- jes ter promotie van haar nieuwe tv-programma Blootgewoon.

 

 

Myrna Goossen (1962)
Voormalig ledenwerfmeisje van de AVRO, toen dat – zo’n dertig jaar geleden – nog een vak was. Werd daarna gevraagd als omroep- ster en maakte tevens furore als assistente bij Wedden, dat?, waar ze door presentator Jos Brink veelvuldig werd aangesproken als ‘lachebekje’. Haar imago als ideale directiesecretaresse kreeg een extra component toen ze in 1998, op de dappere leeftijd van 35, besloot tot een blootreportage. Anno 2013 is de nog altijd goedlachse Goossen een van de gezichten van ouderenomroep MAX.

 

 

 

Tatjana Simic (1963)
Begon als playmate en brak bij het grote publiek door als de promiscue dochter Kees (“Buurman, wat doet u nu?”) in de speelfilm Flodder (1986). Ging daarna ook zingen, jureren en figureren in diverse televisiepro- gamma’s, laatstelijk samen met Patricia Paay en Patty Brard in Di- va’s draaien door. Hoewel reeds 49, stond ze onlangs voor de dertiende keer in Playboy. “Niet te geretoucheerd,” waarschuwde ze in Het Parool. “Je ziet gewoon mijn huid en mijn buikje.” Dat bleek te kloppen.

 

 

 

Linda de Mol (1964)
Meest Nederlandse vrouw aller tijden, want altijd en overal keurig in het midden. Of zoals Elsevier het in 2009 formuleerde: “Glamoureus genoeg om naar op te kijken, gewoon genoeg om je mee te identificeren. Een beetje braaf, een beetje sexy.” Wat dat laatste betreft baarde De Mol in 2004 opzien door zich – ten behoeve van LINDA. – in bad te laten fotograferen met toenmalig bondscoach Marco van Basten. In 2010 ging ze op herhaling, nu met Viggo Waas en Peter Heerschop.

 

 

 

Monique Sluyter (1967)
Begon haar carrière in 1985 als Miss Friesland, maar verkaste al snel naar Milaan, waar ze co-moderator werd van de Italiaanse strip(tease)kwis Colpo Grosso. Tussen 1990 en 1993 was ze te zien in de Duitse versie (Tutti Frutti), die bij onze oosterburen een cultstatus zou krijgen. Op de Nederlandse televisie brak ze in 1991 door als interviewster van het Veronica-programma Erotica. En voor het geval u recentelijk geen schaftkeet heeft bezocht: dit jaar siert Sluyter, 45 jaar oud, de kalender van Panorama.

 

 

UPDATE

 

Telefoon: Monique Sluyter aan de lijn. Fans van haar hebben onregelmatigheden geconstateerd in deze poll, vertelt ze. Twee dagen geleden stond Sluyter naar eigen zeggen nog fier bovenaan, met 48 procent van de stemmen. Maar nu gaat Tatjana Simic opeens aan kop. Sluyters fans denken dat er iets mis is met het systeem, omdat als ze op haar stemmen Tatjana er ook meteen stemmen bij krijgt. Dit zelfs midden in de nacht, heeft Sluyter van haar fans begrepen.”Volgens mij klopt er dus iets niet.”

Dat is, hoewel Simic natuurlijk ook een heel leger fans heeft, niet helemaal uitgesloten. Het blijft tenslotte allemaal techniek. Er is in elk geval geen opzet in het spel van de HP-redactie. Dat de beste mogen winnen, was en is ons motto.

We hebben de poll inmiddels stopgezet. Er kan dus niet meer worden gestemd. Wie er nou precies gewonnen heeft maakt ons eigenlijk ook niet zoveel uit. Er is een zeer duidelijke top-2, bestaande uit Sluyter en Simic. Dames, van harte!