Spring naar de content

U gaat toch ook naar Davos? Om zaken te doen op het World Economic Forum?

Begin volgende week is het weer zover. Als u er een beetje toe doet dan leest u dit al in Davos. U zit daar met een paar intieme vrienden. En misschien ook wel wat intieme vriendinnen, dat moet u zelf weten. U heeft een leuk en ruim chalet gehuurd voor $ 140.000,- deze week. Dat kost het nu eenmaal tijdens het World Economic Forum.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

Twee jaar geleden bent u er lid van geworden, dat kostte toen zo’n $52.000,- per jaar. Niet dat u daar iets voor heeft, maar op feestjes en borrels kunt u uw lidmaatschap terloops laten vallen. Dan mag u nog nergens naar binnen; dat kost nog eens $19.000,-.

U heeft besloten het dit jaar beter aan te pakken nu u er vorig jaar achterkwam dat u met zo’n ‘gewoon’ lidmaatschap een betrekkelijke sucker bent. Die lullige $52.000,- brengt u nergens. Daarom dit keer maar $137.000,- afgetikt, als Industry Associate kunt u naar de ‘privé’ zakelijke sessies, die gaan ten minste ergens over.

Maar ja, natuurlijk wilden uw chaletgenoten mee, blijkt dat je daarvoor eerst Industry Partner moet worden – kost $263.000,- maar dan mogen je vrienden wel voor $19.000,- a piece mee naar binnen.

Hoewel, dat gaat maar tot een maximum van twee vrienden en u heeft er wel vijf. Nou ja, dan maar Strategic Partner geworden en $527.000,- afgetikt.

Was trouwens nog een heel gedoe, je kunt met de company jet helemaal niet landen in Davos – veel te veel bergen en spekglad – dus sta je op Zürich in de rij voor een helikopter. Dat viel trouwens wel meer mee ad $3.400,- per persoon. Alleen heen.

Nee, dan die borrel. Je wilt je vrienden en zakenrelaties toch niet in de kou laten staan. Je moet wel flink uitpakken want iedereen kan elke middag en avond wel naar 20 borrels. Another setback van een tonnetje maar op die grote hoop noemen we dat afrondingsverschillen.

En gaat het nog ergens over? Zekere, zeker. Er staan belangrijke thema’s op de agenda, kijk maar. En hier. Wat zegt u? Die kun je er elk jaar wel op zetten? Klopt. Maar er is dan ook elk jaar een Davos.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, DSM, Heineken, KPN, Shell en Unilever en is Neutraal in de AEX. De positie in de AEX is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn. Volg Dr Doom op Twitter.
———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter en Facebook.

Onderwerpen