Spring naar de content

Weekend in politiek Den Haag: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Drie keer raden waar onze vertegenwoordigers in Den Haag zich dit weekeinde om bekommerden. Koning Winter hield het land in een ijzeren greep. De hevige sneeuwval en vrieskou veroorzaakten (wederom) grote problemen op spoor- en wegennet, en dan hebben we het niet alleen over de Fyra.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

In deze rubriek belicht HP/De Tijd de mens achter de politicus. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Hoe reageerde ‘de politiek’ op het winterweer? Want ondanks alle problemen buiten moesten natuurlijk wel de nodige fuifjes worden bezocht.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

VVD-woordvoerder Openbaar Vervoer uit de Tweede Kamer is Betty de Boer. Zij zag de sneeuwbui al vroeg hangen. De dienstregeling rond Utrecht ontspoorde, de NS wees als vertrouwd naar de collega’s van ProRail.

Paulus Jansen van de SP probeerde vrijdag vanuit Utrecht in Assen te geraken. Omreizen was uiteraard het devies, voor zover dat al mogelijk was. Gelukkig voor de koude taalkunstenaar stond de ‘antikleumpaal’ op het perron aan. Anders had onze arme volksvertegenwoordiger toch koude handen gekregen…

Bij het CDA is alles intussen weer koek en ei, zo lijkt het. Vrolijk gaan de parlementariërs alle nieuwjaarsrecepties van lokale afdelingen af. Zo ook Madeleine van Toorenburg. De optimistische christendemocrate was present in ‘s Hertogenbosch en pikte ook de landelijke receptie in Amersfoort mee. #Lekerbezig

VVD-politica Helma Nepperus had ondertussen wel wat anders aan haar hoofd. Ze delegeerde het bijhouden van haar Twitteraccount én de fractiepost aan Sjors. Och, wat kunnen huisdieren soms schattig en onhandig zijn.

Man van het Tweekend is vanzelfsprekend Alexander Pechtold. De D66-voorman wordt als we de geruchten mogen geloven burgemeester van Utrecht. Op Twitter werd Pechtold opgeroepen te reageren op de geruchten. Helaas, het was waarschijnlijk niet de plaats of het medium om een reactie te geven. Wat hij dan wel deed? Dit weekend was de nationale tuinvogeltelling…