Spring naar de content

Een Lorenzo Ebecilio is meer waard dan een Hatem Trabelsi

Uit het oog, uit het hart, moet Lorenzo Ebecilio gedacht hebben toen hij een contract tekende bij het Oekraïense Metallurg Donetsk en Amsterdam vaarwel zei.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Bij een nieuwe stad hoorde kennelijk ook een nieuw horloge, want de Rolex die de 24-jarige Amsterdammer overhield aan het kampioenschap van 2011-2012 werd in de uitverkoop gedaan. €6500 leverde het kleinood hem op, wat waarschijnlijk een zeer kleine bijdrage is aan het vorstelijke salaris dat Ebecilio in de Oekraïense industriestad gaat opstrijken.

Wie het horloge op de kop heeft getikt is niet bekend, maar met een beetje fantasie is een verwoed verzamelaar voor te stellen met een te dikke portemonnee en een voorliefde voor Ajax-memorabilia. Misschien is het wel dezelfde persoon die in 2008 zijn slag sloeg aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam-West. Een dag waarop koopjesjagers bij veilingmeester Paul van Roon hun voetbalhart op konden halen.

Hatem Trabelsi
Onder de hamer gingen toen onder meer verscheiden Ajax-trainingspakken, het officiële Ajax-kostuum uit 2003/2004 en de kampioensmedaille uit datzelfde seizoen, maar ook het Juventus-shirt van Pavel Nedved. Voormalig eigenaar was Hatem Trabelsi, misschien wel de beste rechtsback uit de recente Ajax-geschiedenis. Reden voor deze verkoop was dat Trabelsi bij zijn vertrek uit Amsterdam – voor een mislukt avontuur bij Manchester City – een huurschuld van €29.000 achterliet die de bank er uiteindelijk toe bracht beslag te leggen op zijn bezittingen.

En het moet gezegd: Lorenzo Ebecilio mag op het veld van Ajax misschien niet zo’n onuitwisbare indruk hebben gemaakt als Hatem Trabelsi, op de veilingvloer is hij hem zeker de baas. Want hoe kan een kampioens-Rolex in vredesnaam ruim vijftien keer zo veel opleveren als een officiële kampioensmedaille (€410,-)?

Onderwerpen