Spring naar de content

‘Te weinig eurosceptici in Pauw & Witteman’

Programma’s als Pauw & Witteman bieden te weinig ruimte aan eurosceptici. Die zitten er maar ‘hoogst zelden’, constateert de Rotterdamse hoogleraar culturele economie Arjo Klamer. Klamer is euroscepticus van het allereerste uur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Klamer doet zijn uitspraak in de nieuwe editie van het maandblad van HP/De Tijd. Op de vraag of het niet raar is dat de publieke omroepen, die uit publieke middelen worden gefinancierd, kennelijk zo weinig deskundigen aan het woord laten die van de euro af willen, zegt hij: “Tja, ik zou een tijdje geleden in De Wereld Draait Door komen. Werd ik op het laatste moment afgebeld, omdat PvdA-coryfee Rick van der Ploeg mocht komen zeggen dat de euro een goed idee was. Tot zover de pluriformiteit bij de publieke omroep.”

Ook betreurt Klamer het dat er zo weinig is gedaan (“ook door Wilders zelf”) met het kritische onderzoek van het Britse bureau Lombard Street Research van begin 2012 naar de wenselijkheid van doorgaan met de euro. “Het rapport bevat enkele twijfelachtige berekeningen, maar ook veel steekhoudende argumenten. Maar ja, Geert Wilders was de opdrachtgever en ‘dus’ hoefde dat onderzoek niet serieus te worden genomen.”

Meer in de papieren editie van HP/De Tijd.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter en Facebook.